ГРЕТА ТУНБЕРГ ПРОГЛАШЕНА КРИВОМ! Уместо затвора плаћа новчану казну

GRETA TUNBERG PROGLAŠENA KRIVOM! Umesto zatvora plaća novčanu kaznu

24 jula 2023

Sudski postupak je pokrenut na osnovu tužbe protiv Tunbergove zbog odbijanja da se povinuje naredbi policije i napusti ekološki protest izveden sredinom juna tokom kojeg su ona i njeni saborci blokirali gradsku luku.

Odlukom suda u Malmeu, švedska ekološka aktivistkinja Greta Tunberg proglašena je danas krivom za odbijanje policijske naredbe i osuđena je na novčanu kaznu.Sudski postupak je pokrenut na osnovu tužbe protiv Tunbergove zbog odbijanja da se povinuje naredbi policije i napusti ekološki protest izveden sredinom juna tokom kojeg su ona i njeni saborci blokirali gradsku luku, podseća Rojters.

– Odlučili smo da ne budemo posmatrači i zato fizički zatvaramo infrastrukturu za fosilna goriva. Mi vraćamo budućnost – objavila je tada na Instagramu Greta Tunberg, preneo je pariski Figaro.

Za prestup koji joj je stavljen na teret zaprećena je maksimalna kazna od šest meseci zatvora, ali prema rečima Šarlot Otosen, tužiteljke zadužene za ovaj slučaj, uglavnom se izriču novčane kazne, što je i bio epilog današnjeg suđenja.

KOMENTARI3 komentara

  1. Jedan tamo, ne znaš ga ti 🖕... says:

    Debilana...

  2. Gagi says:

    Tako se ponasaju ozbiljne drzave gde se jos postuju zakoni. Ovi "nasi" narodni poslanici besplatno zive donoseci nove zakone koje apsolutno niko ne postuje - oni pre svih.

  3. lekovito bilje says:

    Jel to ona retard-sto je roditelji iskoristavaju -vodaju da promovise klimatske promene?Putovala preko Atlantika na drvenom camcu a vodu pije iz plasticne flasice

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *