ГРЕТА ТУНБЕРГ ПРОГЛАШЕНА КРИВОМ! Уместо затвора плаћа новчану казну

ГРЕТА ТУНБЕРГ ПРОГЛАШЕНА КРИВОМ! Уместо затвора плаћа новчану казну

24 јула 2023

Судски поступак је покренут на основу тужбе против Тунбергове због одбијања да се повинује наредби полиције и напусти еколошки протест изведен средином јуна током којег су она и њени саборци блокирали градску луку.

Одлуком суда у Малмеу, шведска еколошка активисткиња Грета Тунберг проглашена је данас кривом за одбијање полицијске наредбе и осуђена је на новчану казну.Судски поступак је покренут на основу тужбе против Тунбергове због одбијања да се повинује наредби полиције и напусти еколошки протест изведен средином јуна током којег су она и њени саборци блокирали градску луку, подсећа Ројтерс.

– Одлучили смо да не будемо посматрачи и зато физички затварамо инфраструктуру за фосилна горива. Ми враћамо будућност – објавила је тада на Инстаграму Грета Тунберг, пренео је париски Фигаро.

За преступ који јој је стављен на терет запрећена је максимална казна од шест месеци затвора, али према речима Шарлот Отосен, тужитељке задужене за овај случај, углавном се изричу новчане казне, што је и био епилог данашњег суђења.

KOMENTARI3 коментара

  1. Један тамо, не знаш га ти 🖕... says:

    Дебилана...

  2. Gagi says:

    Tako se ponasaju ozbiljne drzave gde se jos postuju zakoni. Ovi "nasi" narodni poslanici besplatno zive donoseci nove zakone koje apsolutno niko ne postuje - oni pre svih.

  3. lekovito bilje says:

    Jel to ona retard-sto je roditelji iskoristavaju -vodaju da promovise klimatske promene?Putovala preko Atlantika na drvenom camcu a vodu pije iz plasticne flasice

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u