ГРУЕВСКИ БАЦИО РУКАВИЦУ У ЛИЦЕ БРИСЕЛУ И АЛБАНИЈИ: „Македонијом неће управљати Албанци!“

GRUEVSKI BACIO RUKAVICU U LICE BRISELU I ALBANIJI: „Makedonijom neće upravljati Albanci!“

6 marta 2017

Nikola Gruevski

Prihvatanje platforme stvorene u drugoj državi i na inicijativu strane vlade nije u skladu sa normalnim tokovima politike u bilo kojoj zemlji na svetu, izjavio je lider makedonske VMRO-DPMNE Nikola Gruevski.

– Zamislite da u vašoj državi neko donese platformu iz druge države i posle je neka partija prihvati i kaže da to što smo rekli pre izbora nema veze i sada ćemo ovo da uradimo – rekao je Gruevski za televiziju Pink.

On je, govoreći o takozvanoj „tiranskoj platformi“, rekao da je ta platforma doneta „u drugoj državi, u Tirani, pod pokroviteljstvom vlade u Tirani, odnosno pod pokroviteljstvom premijera Edija Rame“.

Prema rečima Gruevskog, partija Besa je navela da je inicijativa i sve što se dogodilo stiglo od albanske vlade i od premijera Rame, kao i da su albanske partije iz Makedonije bile pozvane u Albaniju da razgovaraju o platformi i da je na kraju prihvate.

– Zajedno su stali iza platforme osmišljene u drugoj državi, a odnosi se na našu državu – rekao je Gruevski.

On je kazao i da SDSM, koja je na izborima osvojila 49 mandata, želi po svaku cenu da dođe na vlast, iako je na izborima pretrpela poraz.

– Najveći broj glasova Makedonaca dobila je VMRO-DPMNE, SDSM je poražen, iako ima veliki broj glasova – deo makedonskih, a deo albanskih, ta partija nema većinu. Sa tom koalicijom, na neki način, Makedonci u Republici Makedoniji biće u opoziciji, a Albanci će biti vlast – rekao je Gruevski.

KOMENTARI12 komentara

 1. Ojde seee says:

  Kako Bog da.

 2. Mitke says:

  Potpuno je čovek u pravu. Nikola i Gorgi nemojte dozvoliti da otmu Makedoniju, kao što otimaju Kosovo. Nadam se da sada vidite da ja Vaše priznavanje nezavisnosti Kosova, bila VELIKA GREŠKA. Ne daj Bože da Makedonija plati VELIKU CENU.

  • Jovan says:

   Ipak bice kako Natofasisti kazu- Shiptari ce vladati a Makedonci( bivsi Mrnjavcevici i Dejanovici) bice opozicija-manjina! Nista novo. U Srbiji od 5. oktobra 2000. kafa su teroristi zapalili Skupstinu, Srbi su obespravljena manjina!!! Srbijom vladaju "unijati", antisrbi i tzv. manjine! I to ceka i bivse srbsko pleme - makefonce.

 3. Robert says:

  Eto I ja kako hrvat zelim sve najbolje I opravdavam poteg pretsednika jer smo zasegnuti kao manjine svi. Makedonija mora biti prvo makedonska I tek onda sviju maninje. Borimo se do kraja . Pozz

 4. Milan CG says:

  Tvoj komentar ima smisla samo ako si makedonac. Ukoliko si Srbin onda ne mogu da se načudim tvojoj naivnosti.

 5. Mlax says:

  Eeeee a sta bese sa onim : ,, cuvajte bratstvo jedinstvo kao zenicu oka svog,,.?Ostadoste I bez oka I bez drzave....

 6. ilija krneta says:

  evo i vaj je ko i dodik opasni borci i komunisti cim ce oni odbraniti svoje republike a nemaju ni za gorivo to je samo paljenje vatre balkanske

 7. dragan says:

  nema nam druge nego da oformimimo ZDRUZENE SRPSKO-MAKEDONSKE SNAGE i jednom za sva vremena obracunamo se sa tim siftarskim nakotom uz pomoc Boga i Rusije!

 8. darko says:

  GRUEVSKI JE VEOMA HRABAR NO NATO JE SRBIJU 1999 S 700 AVIONA NEMILOSRDNO UNISTAVAO A NIJE NAPRAVIO NISTA ISTINA ALI MAKEDONIJA JE MANJA MEDUTIM MOZE DIGNUTI VOJSKU

 9. goran says:

  Da si mi ziv, bratko Gruevski.

 10. Milan says:

  Ilija krneta,nema gde nisi postavio neki glupi komentar

 11. Milivoje vatrogasac says:

  Tek kada se pročita ova izjava, i razmislim o tome sa kojim se problemima nose političari bivše SFRJ, sa ultimatumima i ucenama, sa cenkanjem o nacionalnim interesima i tekovinama, stiče se slika u šta se Balkan pretvorio. Da li su političari u Makedoniji, Srbiji, BiH, Crnoj gori ili Hrvatskoj, stalno su pod ucenama da prihvate ovo, ispune ono, dozvole ponešto... sa jednim ciljem, rasprodaje države, otimanje i pljačkanje. Srbija sada vredno ispunjava sve zahteve, i srlja u bankrotstvo, Hrvatska je bolje prošla, Makedonija deluje kao da je čeka najgori scenario. Ako stvari pođu po zlu, kome će se obratiti za pomoć?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *