ГРУЈИЧИЋКА: Нема потребе за мерама против короне, ово је као сваки грип

GRUJIČIĆKA: Nema potrebe za merama protiv korone, ovo je kao svaki grip

3 oktobra 2023

Kako prenose mediji, protekle nedelje u Srbiji je bilo više testiranih i više pozitivnih na koronavirus u odnosu na sedam dana ranije. Ministarka zdravlja Danica Grujičić poručila je da nema razloga za uvođenje, kako kaže, drastičnih mera, ali da bi bilo dobro da se nose maske u bolničkim uslovima i da se ljudi vakcinišu.

Od 19.321 testiranih, 3.848 navodno je bilo pozitivnih na kovid.„Mislim da treba biti oprezan. Onim ljudima koji imaju hronična oboljenja, apsolutno savetujem da se vakcinišu, a onim ljudima koji su zdravi, da vode računa kada imaju kontakt sa nekim, da proveravaju da li su oni zaraženi. Znači, nikakva panika, samo voditi malo računa, kao i za svaki grip“, rekla je Grujičićeva za RTS.

Na pitanje šta će biti sa kovid bolnicama Batajnica i Kruševac, Grujičićeva je navela da će bolnica iz Kruševca biti predata opštoj bolnici u tom gradu, jer tu nema nikakvih imovinsko-pravnih problema.

Kada je reč o Batajnici, situacija je drugačija, jer zemljište na kojem je sagrađena nije samo vojno, već i privatno.

„Mi očekujemo da će Ministarstvo odbrane to vrlo brzo rešiti. Oni su vrlo voljni da nam predaju konačno te bolnice, da bismo mogli dalje da radimo, da ih rekonstruišemo i da popravimo neke stvari i da zapravo privedemo drugoj nameni – produženo bolničko lečenje, eventualno dijalizni centri, palijativna nega“, rekla je Grujičićeva.

NultaTačka

KOMENTARI2 komentara

  1. Protokoli hrvackih ludaka says:

    Odma pod hitno moraju da se uvedu mere protiv covid-a, treba instalirati bar milion kamera, verujte to ce sigurno da pomogne 😁. Jos samo 3 nedelje...pobedicemo najsmrtonosniju bolest u svemiru 😂

  2. persida says:

    Svaki drugi dan po jedna vakcina, a svakog treceg dana po jedan buster. Ako i to nije dovoljno, onda cigla u glavu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *