ГРУЈИЧИЋКА: Нема потребе за мерама против короне, ово је као сваки грип

ГРУЈИЧИЋКА: Нема потребе за мерама против короне, ово је као сваки грип

3 октобра 2023

Kако преносе медији, протекле недеље у Србији је било више тестираних и више позитивних на коронавирус у односу на седам дана раније. Министарка здравља Даница Грујичић поручила је да нема разлога за увођење, како каже, драстичних мера, али да би било добро да се носе маске у болничким условима и да се људи вакцинишу.

Од 19.321 тестираних, 3.848 наводно је било позитивних на ковид.„Мислим да треба бити опрезан. Оним људима који имају хронична обољења, апсолутно саветујем да се вакцинишу, а оним људима који су здрави, да воде рачуна када имају контакт са неким, да проверавају да ли су они заражени. Значи, никаква паника, само водити мало рачуна, као и за сваки грип“, рекла је Грујичићева за РТС.

На питање шта ће бити са ковид болницама Батајница и Kрушевац, Грујичићева је навела да ће болница из Kрушевца бити предата општој болници у том граду, јер ту нема никаквих имовинско-правних проблема.

Kада је реч о Батајници, ситуација је другачија, јер земљиште на којем је саграђена није само војно, већ и приватно.

„Ми очекујемо да ће Министарство одбране то врло брзо решити. Они су врло вољни да нам предају коначно те болнице, да бисмо могли даље да радимо, да их реконструишемо и да поправимо неке ствари и да заправо приведемо другој намени – продужено болничко лечење, евентуално дијализни центри, палијативна нега“, рекла је Грујичићева.

НултаТачка

KOMENTARI2 коментара

  1. Protokoli hrvackih ludaka says:

    Odma pod hitno moraju da se uvedu mere protiv covid-a, treba instalirati bar milion kamera, verujte to ce sigurno da pomogne 😁. Jos samo 3 nedelje...pobedicemo najsmrtonosniju bolest u svemiru 😂

  2. persida says:

    Svaki drugi dan po jedna vakcina, a svakog treceg dana po jedan buster. Ako i to nije dovoljno, onda cigla u glavu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u