ГУБИ КОНТРОЛУ: Ердоган нервозан и почиње да прети!

GUBI KONTROLU: Erdogan nervozan i počinje da preti!

20 novembra 2015

TayyipMad 54Nezadovoljna što vojno angažovanje Moskve, saveznika Damaska, otežava plan Ankare za brzi odlazak predsednika Bašara el Asada sa vlasti, Ankara je u petak burno reagovala. Kritikovala je „intenzivno“ rusko bombardovanje turkmenskih sela u Siriji, dok je turski predsednik Erdogan razmenjivao sa Asadom optužbe za podršku teroristima.

Tursko ministarstvo spoljnih poslova pozvalo je na sastanak ruskog ambasadora Karlova da zahteva hitno obustavljanje ruskih operacija u blizini turske granice. Anakara tvrdi da ruske akcije ne pogađaju teroriste, već civile u turkmenskim selima, gde žive Sirijci turskog porekla.
U međuvremenu, sirijski predsednik je tvrdio da Turska igra najgoru moguću ulogu u krizi.

– U odnosu na Katar i Saudijsku Arabiju, Ankara je najopasnija jer pruža svu moguću pomoć teroristima – rekao je Asad za francuski magazin „Valer aktuel“.

– Na koji ih način podržavaju? Ljudima, novcem, logistikom, informacijama, čak imaju direktnu pomoć od turske vojske. Novac se skuplja širom sveta i prolazi kroz Tursku, a ID prodaje naftu preko Turske – tvrdi Asad. Erdogan je hitro odgovorio.

– To vam je režim koji je ubio 380.000 ljudi. Asadu to nije dovoljno tako da je sada odlučio da „izvozi“ terorizam. Islamska država je kreacija Bašara al-Asada. On uzima naftu ID i pretvara je u novac. Moraš biti slepac da to ne vidiš – odgovorio je Erdogan.

PODRŠKA IZ ANKARE

Asad kaže da neke zemlje podržavaju Al nusru, grupu koja je zapravo Al kaida, neke zemlje Islamsku državu, a Turska istovremeno daje podršku obema grupama.

KOMENTARI2 komentara

  1. Srđazlopogleđa says:

    Ovaj lik je očigledno samo još jedan američki eksponent, a dovoljno je lud da zbog ostanka na vlasti uradi bilo kakvu, pa i vrlo veliku glupost, posebno zato što ga Ameri pumpaju. Plaši me.

  2. Miki says:

    Ovaj osmanlija Erdogan je prolupao yboj sprženih cisterni i hitno treba na neuropsihijatriju,jer mu je sutra već kasno

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *