ГУГЛ у партнерству са УН и СЗО уводи ГЛОБАЛНУ ЦЕНЗУРУ

GUGL u partnerstvu sa UN i SZO uvodi GLOBALNU CENZURU

18 avgusta 2023

Gugl je prošle nedelje najavio novu platformu za cenzuru u partnerstvu sa globalističkim organizacijama poput Ujedinjenih nacija i Svetske zdravstvene organizacije.

Šefica laboratorije Google News LaToja Drejk rekla je da je Gugl u partnerstvu sa UN, SZO i drugim globalističkim organizacijama da bi razvio nove alatke za cenzuru koje ona naziva „Alatke za proveru činjenica“ sa ciljem „poboljšanja kvaliteta informacija“.Laboratorija za Gugl vesti sebe naziva „timom u okviru inicijative Gugl vesti čija je misija da sarađuje sa novinarima u borbi protiv dezinformacija“.

Šta je Inicijativa za Gugl vesti (GNI)? Pa, to je Google program koji „radi sa izdavačima i novinarima u borbi protiv dezinformacija“.

U video snimku objavljenom ranije ovog meseca, Drejk je ohrabrila „provere činjenica“ i pozvala novinare da iskoriste Google-ove digitalne alate poput „Data Commons“ dizajniranih posebno za njih da pomognu „proveri autentičnosti i tačnosti“ vesti i izveštaja.

Ove platforme za „proveru činjenica“ i cenzuru ciljaće kritike sledećih tema:

 • Statistika COVID-19
 • Svetska banka
 • Statistika kriminala FBI-a
 • Statistika globalnog zagrevanja Svetske zdravstvene organizacije i Ujedinjenih nacija

Guglova inicijativa za cenzuru deo je višegodišnjeg plana navedenog u predlogu Globalnog digitalnog dogovora UN sa ciljem da se kontroliše protok informacija na internetu, uključujući gašenje narativa koje nije odobrilo globalno telo.

Generalni sekretar UN Antonio Gutereš je u odeljku „Odgovornost za sadržaj“ Globalnog digitalnog dogovora istakao da će Gugl koristiti svoje cenzurne alate da „ograniči domet dezinformacija, nasilnog ekstremizma i drugog štetnog sadržaja“.

Suština naše misije je pružanje pouzdanog sadržaja i mogućnosti za slobodno izražavanje na našim platformama, uz ograničavanje dometa dezinformacija, nasilnog ekstremizma i drugog štetnog sadržaja. Ovo nisu laka pitanja, zbog čega podržavamo zajedničke napore koji omogućavaju kompanijama kao što je Gugl da nastave sa radom na razvoju jasnih i transparentnih politika i njihovom sprovođenju bez obzira na političku partiju ili tačku gledišta. Radimo na podizanju autoritativnih izvora i smanjenju širenja štetnog sadržaja, u preporukama i drugde.

Timovi širom kompanije rade u različitim ulogama kako bi pomogli u razvoju i primeni naših politika, nadgledali naše platforme od zloupotrebe i zaštitili korisnike od svega, od otmica naloga i dezinformacija ili kampanja uznemiravanja do terorističkog sadržaja i neautentičnih aktivnosti. Osim naših platformi, Google-ov tim Jigsaw takođe razvija nove pristupe za proaktivnu zaštitu integriteta informacija širom interneta kroz inicijative kao što su dezinformacije „pre-bunking“ i pravljenje alata koji omogućavaju drugim platformama i organizacijama da identifikuju i uklone toksične komentare ili nasilni ekstremistički sadržaj pre nego što se proširi. Alati Jigsaw su besplatni i otvorenog koda, a njihovo istraživanje se redovno objavljuje u korist šireg ekosistema.

Uvođenje ovih novih alata za cenzuru dolazi upravo kako se zahuktavaju američki predsednički izbori 2024. sa samo 15 meseci do dana izbora.

Ovo je poslednja instanca da Gugl i UN postavljaju temelje za potpuno zabranu nezavisnih medija iz rezultata pretrage na internetu u korist stavova koje su odobrile UN i koji se promovišu u Google Data Commons-u.

Nulta Tačka/InfoWars

KOMENTARI9 komentara

 1. Veliko hrvacki velikan says:

  ...i tako ce da NESTANE guglanje. Ko da nema drugih pretrazivaca...npr.ruskih.

 2. milorad5 says:

  ja nikaa nisam ni instalirao taj špijunski program a svima pametnim ljudima savetuje da ga izbace i blokiraju to je opasna alatka za masovno špijuniranje...

  • persida says:

   Koji pretrazivac koristis?

   • milorad5 says:

    koji god da koristiš naći će šta radiš ali umesto automatski da šalje podatke i pravi tvoju mentalnu i potrošačko intelektualnu sliku moraće sami da te traže ručno..takodje svi provajderi tačno znaju šta radiš na internetu tako da se to ne može sakriti...recimo hteo sam da instaliram TOR pa sam onda shvatio da će automatski da me stave na listu terorista ili narko dilera iako sam samo hteo da pratim moguće dodatne vesti i komentare ljudi kojih verovatno nema na norm.internetu nego mora da odeš na dark-net...osim google i ugrdjenog windows explrer i edge koji su povezani sa google,nijedan drugi pretraživać nema globalni crawler i centralizovanu bazu podataka tako da može bilo koji da uzmeš:)takodje google nije loš kod nekih svari jer ima veliku bazu podtaka ,neporijatan je samo zato što pravi tvoju arhivu i izvlači pogrešene predstave i pravvvi pogrešana psiho profil..tu možeš isto da ga sludiš:)..sve u svemu na internetu ništa ne možeš da sakriješ ako te nadgledaju pa i ako te ne nadgledaju...jedino kripto komunikacija ali i to je automatski već sumnjivo:)ako je često i VPN ali to se može razbiti...ja koristim firefox ..sasvim je neutralan...

   • RASPUCHIN says:

    Kao što reče "milorad" instalirajte firefox a onda u istom postavite DuckDuckGo i u postavkama ga uključite kao "Default search engine" i do neke mjere možete biti anonimni i manje praćeni.

 3. Jedan tamo, ne znaš 🖕 ga ti ... says:

  Tu će guglu negde biti i kraj. Zanela se gamad i osilila. Ne znam samo zašto su Baćuške tako ljenje i pritupave kada je o pretraživačima i internetu uopšte reč.

  • Becki konjusar says:

   Zato što i njihovi glavni igrači igraju za ist tim!

   • Veliko hrvacki velikan says:

    Sve ih je manje i manje...ode berezovski, hodorkovski, ukinut njihov lgbt, Rusija izašla iz SZO...

  • Jedan tamo, ne znaš 🖕 ga ti ... says:

   @ velekroatski velikan Ne bih imao ništa protiv da izađemo i iz gugla(nja)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *