ГУГЛ у партнерству са УН и СЗО уводи ГЛОБАЛНУ ЦЕНЗУРУ

ГУГЛ у партнерству са УН и СЗО уводи ГЛОБАЛНУ ЦЕНЗУРУ

18 августа 2023

Гугл је прошле недеље најавио нову платформу за цензуру у партнерству са глобалистичким организацијама попут Уједињених нација и Светске здравствене организације.

Шефица лабораторије Гоогле Неwс ЛаТоја Дрејк рекла је да је Гугл у партнерству са УН, СЗО и другим глобалистичким организацијама да би развио нове алатке за цензуру које она назива „Алатке за проверу чињеница“ са циљем „побољшања квалитета информација“.Лабораторија за Гугл вести себе назива „тимом у оквиру иницијативе Гугл вести чија је мисија да сарађује са новинарима у борби против дезинформација“.

Шта је Иницијатива за Гугл вести (ГНИ)? Па, то је Гоогле програм који „ради са издавачима и новинарима у борби против дезинформација“.

У видео снимку објављеном раније овог месеца, Дрејк је охрабрила „провере чињеница“ и позвала новинаре да искористе Гоогле-ове дигиталне алате попут „Дата Цоммонс“ дизајнираних посебно за њих да помогну „провери аутентичности и тачности“ вести и извештаја.

Ове платформе за „проверу чињеница“ и цензуру циљаће критике следећих тема:

 • Статистика ЦОВИД-19
 • Светска банка
 • Статистика криминала ФБИ-а
 • Статистика глобалног загревања Светске здравствене организације и Уједињених нација

Гуглова иницијатива за цензуру део је вишегодишњег плана наведеног у предлогу Глобалног дигиталног договора УН са циљем да се контролише проток информација на интернету, укључујуц́и гашење наратива које није одобрило глобално тело.

Генерални секретар УН Антонио Гутереш је у одељку „Одговорност за садржај“ Глобалног дигиталног договора истакао да ће Гугл користити своје цензурне алате да „ограничи домет дезинформација, насилног екстремизма и другог штетног садржаја“.

Суштина наше мисије је пружање поузданог садржаја и могућности за слободно изражавање на нашим платформама, уз ограничавање домета дезинформација, насилног екстремизма и другог штетног садржаја. Ово нису лака питања, због чега подржавамо заједничке напоре који омогуц́авају компанијама као што је Гугл да наставе са радом на развоју јасних и транспарентних политика и њиховом спровођењу без обзира на политичку партију или тачку гледишта. Радимо на подизању ауторитативних извора и смањењу ширења штетног садржаја, у препорукама и другде.

Тимови широм компаније раде у различитим улогама како би помогли у развоју и примени наших политика, надгледали наше платформе од злоупотребе и заштитили кориснике од свега, од отмица налога и дезинформација или кампања узнемиравања до терористичког садржаја и неаутентичних активности. Осим наших платформи, Гоогле-ов тим Јигсаw такође развија нове приступе за проактивну заштиту интегритета информација широм интернета кроз иницијативе као што су дезинформације „пре-бункинг“ и прављење алата који омогућавају другим платформама и организацијама да идентификују и уклоне токсичне коментаре или насилни екстремистички садржај пре него што се прошири. Алати Јигсаw су бесплатни и отвореног кода, а њихово истраживање се редовно објављује у корист ширег екосистема.

Увођење ових нових алата за цензуру долази управо како се захуктавају амерички председнички избори 2024. са само 15 месеци до дана избора.

Ово је последња инстанца да Гугл и УН постављају темеље за потпуно забрану независних медија из резултата претраге на интернету у корист ставова које су одобриле УН и који се промовишу у Гоогле Дата Цоммонс-у.

Нулта Тачка/ИнфоWарс

KOMENTARI9 коментара

 1. Veliko hrvacki velikan says:

  ...i tako ce da NESTANE guglanje. Ko da nema drugih pretrazivaca...npr.ruskih.

 2. milorad5 says:

  ja nikaa nisam ni instalirao taj špijunski program a svima pametnim ljudima savetuje da ga izbace i blokiraju to je opasna alatka za masovno špijuniranje...

   • milorad5 says:

    koji god da koristiš naći će šta radiš ali umesto automatski da šalje podatke i pravi tvoju mentalnu i potrošačko intelektualnu sliku moraće sami da te traže ručno..takodje svi provajderi tačno znaju šta radiš na internetu tako da se to ne može sakriti...recimo hteo sam da instaliram TOR pa sam onda shvatio da će automatski da me stave na listu terorista ili narko dilera iako sam samo hteo da pratim moguće dodatne vesti i komentare ljudi kojih verovatno nema na norm.internetu nego mora da odeš na dark-net...osim google i ugrdjenog windows explrer i edge koji su povezani sa google,nijedan drugi pretraživać nema globalni crawler i centralizovanu bazu podataka tako da može bilo koji da uzmeš:)takodje google nije loš kod nekih svari jer ima veliku bazu podtaka ,neporijatan je samo zato što pravi tvoju arhivu i izvlači pogrešene predstave i pravvvi pogrešana psiho profil..tu možeš isto da ga sludiš:)..sve u svemu na internetu ništa ne možeš da sakriješ ako te nadgledaju pa i ako te ne nadgledaju...jedino kripto komunikacija ali i to je automatski već sumnjivo:)ako je često i VPN ali to se može razbiti...ja koristim firefox ..sasvim je neutralan...

   • RASPUCHIN says:

    Као што рече "milorad" инсталирајте firefox а онда у истом поставите DuckDuckGo и у поставкама га укључите као "Default search engine" и до неке мјере можете бити анонимни и мање праћени.

 3. Један тамо, не знаш 🖕 га ти ... says:

  Ту ће гуглу негде бити и крај. Занела се гамад и осилила. Не знам само зашто су Баћушке тако љење и притупаве када је о претраживачима и интернету уопште реч.

  • Becki konjusar says:

   Zato što i njihovi glavni igrači igraju za ist tim!

   • Veliko hrvacki velikan says:

    Sve ih je manje i manje...ode berezovski, hodorkovski, ukinut njihov lgbt, Rusija izašla iz SZO...

  • Један тамо, не знаш 🖕 га ти ... says:

   @ велекроатски великан Не бих имао ништа против да изађемо и из гугла(ња)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u