ГУРИ ОТКРИО истину о операцији „РАЧАК“

GURI OTKRIO istinu o operaciji „RAČAK“

11 maja 2017

Od prvog dana, evo punih 17 godina, tvrdim da je 15. januara 1999. godine, u selu Račak na Kosmetu, izvedena legitimna policijska akcija. Nije bilo nikakvog masakra, niti bilo čega drugog što bi odstupalo od običaja ratovanja. U prilog tome svedoči i činjenica da se u udžbenicima NATO za specijalne operacije ta akcija srpske policije proučava kao jedan od primera kako treba reagovati protiv terorista.

Ovo je juče, za „Novosti“, rekao Goran Radosavljević Guri, penzionisani general MUP Srbije, dodajući da je akcija u Račku „perfektno izvedena“. On je za nju dobio zlatnu medalju NATO.

– Tu akciju su izveli pripadnici Posebne jedinice policije (PJP), čiji sam bio komandant, policija Uroševca i vojska – navodi Radosavljević.

– Bila je najavljena međunarodnoj posmatračkoj misiji, koja je celu akciju i gledala.

Akciju su na poziv srpske policije pratili i posmatrači OEBS, ali i novinari iz nekoliko stranih televizijskih i novinskih kuća, koji su mogli na licu mesta da snime opkoljavanje i zauzimanje jednog od važnih uporišta OVK. Radosavljević kaže da je obračun sa teroristima planiran i izveden posle ubistava četvorice srpskih policajaca.

– Kad smo prišli Račku, teroristička grupa je iz samog sela, iz rovova, bunkera i drugih utvrđenja otvorila na nas vatru iz automatskog oružja, ručnih bacača i minobacača, ali je policija uspela da ih razbije – kaže Radosavljević. – Imali smo jednog ranjenog, to je policajac Goran Vučićević. Teroristi su imali daleko više gubitaka.

Prema rečima Radosavljevića, među žrtvama nije bilo civila, već samo uniformisanih i naoružanih ljudi sa oznakama OVK, koji su pucali na njih.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Batina says:

    I sta sad? Voker, Klinton, Solana, vjesticina Olbrajt I ostali zlocinci koji su ucestvovali u zvjerskoj agresiji na Srbiju treba pobiti.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *