ГУРНУЛИ ПРСТ У ОКО РУСИЈИ: Чак је и Трамп попустио, али ова земља ни милиметар!

GURNULI PRST U OKO RUSIJI: Čak je i Tramp popustio, ali ova zemlja ni milimetar!

23 avgusta 2019

Kanada je danas saopštila da se i dalje protivi povratku Rusije u grupu industrijski najrazvijenih zemalja sveta, nekada poznatu kao Grupa 8, što je američki predsednik Donald Tramp izneo kao ideju koju bi trebalo razmotriti na samitu G7 predstojećeg vikenda u Francuskoj.

Rusija je isključena iz G8 2014. posle pripajanja Krima i zbog podrške proruskim borcima u Novorusiji.Na zajedničkoj konferenciji za novinare u Otavi sa američkim državnim sekretarom Majkom Pompeom, kanadska ministarka inostranih poslova Kristija Frilend rekla je da je stav Kanade prema tom pitanju „vrlo jasan“.

– Rusko kršenje međunarodnog prava invazijom na Krim i njegovom aneksijom, podrška ratu u Donbasu, nešto je što ne prihvatamo – istakla je Frilendova.

Ona je dodala da ako Moskva želi da se pridruži ovoj organizaciji, mora da okonča rat u Donbasu i napusti Krim.

Sličan stav imaju i Francuska, Velika Britanija i Nemačka.

Grupu 7, u kojoj se odluke donose konsenzusom, čine SAD, Nemačka, Francuska, Velika Britanija, Italija, Japan i Kanada.

(Tanjug)

KOMENTARI11 komentara

 1. deda mraz says:

  jako mudo kanada,americki potrcko koji govori sta mu tata iz amerike naredi

  • Slobodanka says:

   Još uvek nisu prežalili povratak Krima majčici Rusiji. Strateški Krim je veoma značajan. Onaj ko kontroliše Krim ima dominaciju nad celim Crnim morem, a posebno ima dobar položaj prema velikim ruskim gradovima na evropskom jugu Rusije pa do Moskve obuhvatajući i nju. Amerikanci spremaju nove rakete srednjeg dometa i još kad bi im se Rusi sami sklonili sa Krima i iz Donbasa. ... Italija i Japan zasad ćute, a u poledjini su SAD. Ove 4 sile iz G7 Francuska, Nemačka, V. Britanija i Kanada postavljaju uslov da Rusija vrati Donbas i Krim Ukrajini pa će primiti Rusiju nazad u G7 + 1, jedino tako biće obnovljena G8. Ukrajina bi kontrolom cele svoje teritorije ispunila uslov za NATO članstvo, a NATO bi izašao skroz na istočnu granicu Ukrajine prema Rusiji, "nastanio" bi se i na Krimu.

 2. persida says:

  E, sad ce Kanada da soli pamet bilo kome, zemlja kriminalaca i Alchajmerovaca.

 3. marko says:

  koja grupa 7 grupa fasista TU rusiji nije mesto

  • Za Srbiju says:

   Baš tako!

 4. Za Srbiju says:

  Ne znam šta Kanada radi u G7? U čemu je ona sila sa 23 miliona stanovnika, od čega je polovina pedofila. Možda kao pedofilska sila.

 5. Dean says:

  Invaziju na Kosovo prihvataju jel

 6. milorad2 says:

  uranijum,zlato, retke zemlje,nafta, jaka ekonomija i pre svega USA elita se odavno preselila u kanadu i odande vlada haosom koje se zove USA. To je BELI bastion S.amerike i vrh piramide kako je oni zamišljaju :) Zato je kanada bitna.Tamo nema latinosa,crnaca žutih i crvanih sem u TRAGOVIMA :)Droga je pod kontrolom, kriminal je pod kontrolom , švedski socijalni model i vrlo JAKA armija za tako malu državu(malu po broju stanovnika).Ta grupa koja je umislila da vlada svetom se krije IZA kanadskog javora:)Ako se neko seća krize sa secesijom francuskog jezičnog područja u kanadai pre nekih 35 god, onda bi trebao da zna da je to trenutak kada je slomljana kičma kanadskoj nacionalnoj državi i instalirana nadnacionalna vlada iz senke koja danas vodi kanadu ispod stola a izbori su samo farsa,SVE je naštelovano, ma idila kao bajka:)E ZATO je kanadada bitna i nalaze se "predstavnici" te države ui svim vrhunskim svetskim telima, kanada da je diplomatski i državni imunitet ODBEGLOJ eliti koja misli da može da kroji svet po svojim standardima i hirovima.

  • Istina oslobađa says:

   Njihova je možda Kanda ali Severnu Ameriku čeka božja kazna, nema tih para koje mogu da je spase od potopljenja amerike. Elita je uvek bila plašljiva i nikada se nije izpostavljala ali dolazi jim kraj, takav koji nisu ni zamišljali. Njihovi potomci umiru a neznaju zbog čega, dominiraju celom svetu, samo Rusiji i Kini NE, Ameriku čeka potop kao Atlantidu. To će se pokazati u narednim vekovima, jer su to znali i Indijanci - starosedioci Amerike. Kakvo prokletstvo je amerika preuzela na sebe, nemogu ni da zamisle, duhovno su siromašni, materialno se bogate neshvačajući koliko jim preti ZLO koje su počinili narodima po celom svetu. Zarobljenici i osuđenici su naselili Ameriku 1520 godine, njigovi potomci će platiti cenu koju su počinili Indijanskim plemenima. Bela rasa nestaje na području Američkog kontinenta, to su znali Indijanci a sadašnji amerikanci to ne vide.

 7. Pera says:

  Odavno se zna da novi poredak vode najbogatiji jevreji, zvani cionisti. Sve drzave koje su u njihovoj legiji ubica zvanu nato su njihovo roblje ! Kad narede recimo danas trampu ovo, onda kanadjanima kazu suprotno itd. to je samo njihova strategija vladanja. Pominjati stalno : kriva amerika, kanada, nemacka, tramp, merkelova, makron, postaje smesna besmislica ! Kad covecanstvo postane svesno, onda ima nade. Za sada, kad ni Putin ni Kina nesmeju to javno da kazu, nema sanse ova civilizacija da opstane. Ti demoni, po nekim naucnim tvrdnjama unistavaju evo vec petu civilizaciju kao sto su unistili prethodne cetiri !

  • Slobodanka says:

   Zapadne elite iz SAD i EU, to znači i ova grupa G7, za predsednika Ukrajine podržale su i postavile su Jevrejina Zelenskog. Sada podržavaju Ukrajinu na čelu sa Zelenskim koji zasad veoma inteligentno igra ulogu mirotvorca, za razliku od prethodnog Po(t)rošenka. Jevrejima je rezervna država SAD, posle Izralea najviše ih ima u SAD. Da li je Ukrajina predvidjena za još jednu rezervnu državu Jevreja? Hazarski kaganat dok je postojao (650-950 godine) prostirao se na današnjem Krimu, obuhvatajući i dobar deo današnje Ukrajine, zatim jug današnje Rusije npr. grad Kursk i veliki prostor volško-donske stepe, zatim Kavkaz i značajan deo teritorije oko Kaspijskog mora. Slom hazarske države počeo je u 9 veku kad se grupa od tri hazarska plemena (Kobari) pobunila protiv centralne hazarske vlasti. Kabari su poraženi i pridružili su se Madjarskim plemenima. Zatim su Pečenjezi uspeli da istisnu Madjare iz Donsko-Dnjeparskog bazena te Madjari kreću ka Panonskoj niziji ostavljajući iza sebe prazan prostor u hazarskog carstvu. Posle toga godine 965 kijevski knez Svjatoslav I je potukao Hazare i njihovo carstvo je konačno propalo. Svjatoslav I je prvi vladar Kijevske Rusije, a njegov sin je Vladimir I Veliki poznat po prihvatanju hrišćanstva i pokrštavanju cele Rusije. ... U savremeno doba Kijev je već pod njihovom kontrolom, a sad uporno traže da se Krim i Donbas vrate Ukrajini. Čudno se poklapa da u martu 1997 godine tadašnji predsednik SAD za nacionalnu bzebednost Semjuel Berger izjavio je da Centralna Azija i Južni Kavkaz su prioritetni pravci američke diplomatije, a već u Avgustu iste 1997 godine PROGLASIO JE KASPIJSKO MORE (nekad davno pripadalo je Hazariji) ZONOM ŽIVOTNIH INTERESA SAD. Taj američki plan o Kaspijskom moru je propao na osnovu Dogovora država Kaspijskog regiona da ne dozvoljavaju strano vojno prisustvo, Putin je u postizanju tog dogovora imao značajnu ulogu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *