ГВАИДО ЈЕ ПРИПРЕМАН У БЕОГРАДУ да сруши Мадура!

GVAIDO JE PRIPREMAN U BEOGRADU da sruši Madura!

12 februara 2019

Prošlog meseca, američki mediji su izvestili da je venecuelanski opozicioni lider sebe proglasio za privremenog predsednika odmah nakon telefonskog razgovora s američkim potpredsednikom Majkom Pensom.

– Vođa Narodne skupštine i samoproglašeni privremeni predsednik Huan Gvaido regrutovan je u SAD pre deset godina i nije ništa više od „marionete“ Vašingtona – rekao je Karlos Rafael Farija Tortosa, venecuelanski ambasador u Rusiji.

– Gvaido je regrutovan, prema našim informacijama, pre nekih 10 godina. On je poslat u Srbiju da uči. Verovatno znate za to. I sve je počelo s tim – rekao je Tortosa, razgovarajući sa zakonodavcima u Savetu Ruske Federacije o političkim pitanjima sa kojim se suočava sa njegova zemlja.

– Došlo je vreme, rekli su da je spreman, ali je potpuno nespreman za ovaj zadatak. On je samo marioneta, i postavljen je tamo gde je, tako da SAD mogu da stoje iza njega i govore – dodao je diplomata.

(Pravda)

KOMENTARI17 komentara

 1. Velika Metla says:

  Znali ste to svih deset godina i ništa niste preduzeli???? Auuuuu.....!

  • Zoran says:

   Oni uvek pametni posle bitke.:)

   • Velika Metla says:

    Zoran,verovatno si čuo za onu priču o "kapicama"? Kažu "kapice" ovako........,"ako ti čovek pravi problem likvidiraš toga čoveka i problem je nestao"! E,od onoga trena kada budu svi drugi narodi prihvatili takav odnos,i počeli ga primenjivati,biće mnogo mirniji svet! Te priče "mi hoćemo dijalog ( s krimosem se ne vodi dijalog),mi nismo kao oni,mi nećemo sukob..........,s tim pričama mogu da obrišu "čajni kolutić"! I to za sve pare!

  • Slobodanka says:

   Bolivarianskaя miliciя v Karakase - pronađite video sa ovim nazivom na ruskom jeziku. Oni takođe rade na tome da bude sprečen evenutalni pokušaj pučista u Venecueli. ... U sledećem videu " S-300 V VENESUЭLE SBILI S TOLKU VAŠINGTON" - procenjuju da SAD-u za osvajanje Venecuele tj. za pokoravanje nepokornog Madura, treba im minimum 100.000 vojnika i to obučenih da se bore u džunglama Venecuele! Dakle nije ni slučajno dovoljno onih 5.000 kao što je predlagao Bolton. Toliku vojsku ne mogu da angažuju te zato idu na ovaj scenario da potkupe vojni vrh Venecuele da pređe na stranu marionete Huan Guado. Ako SAD ne uspeju u preuzimanju Venecuele to bi bio ozbiljan geopolitički krah SAD u svetu.

   • Slobodanka says:

    "S-300 V VENESUЭLE SBILI S TOLKU VAŠINGTON" - prevod: "S-3oo u Venecueli uzbunili su Vašington". Praktično bez obzira na sve sadašnje sankcije i druge pritiske zbog te ranije izvršene nabavke PVO istema S-300VM (tokom 2012 godine) sada je Venecuela u ozbiljnoj prednosti. Zbog prisustva tih sistema vojna intervencija SAD u Venecueli obesmišljena je, nema smisla jer bi se pretvorila u avanturu goru od Vijetnamskog rata.

 2. Milan says:

  The Making of Juan Guaido: How the US Regime Change Laboratory Created Venecuela's Coup Lider - January 29th, 2019 Ovaj tekst je ceo interesantan, ali je i duži. U njemu izmedju ostalog stoji: Dana 5. oktobra 2005. godine, kad Čavezova popularnost bila na vrhuncu i kada je njegova vlada planirala čiščenje (praktično modernizaciju) socijalističkog programa, pet Venecuelanskih studentskih lidera stiglo je u Beograd da počne obuku za ustanak. Učenici su stigli iz Venecuele zahvaljujući Centru za primenjenu nenasilnu akciju i strategije CANVAS. Ova grupa se finansira uglavnom kroz Nacionalne zadužbine za demokratiju te CIA prekida da funkcioniše kao glavni ogranak američke vlade koji vrši promenu režima po svetu, zatim keoz ogranke poput Medjunarodnog republikanskog instituta i Nacionalnog demokratskog instituta za medjunarodne poslove. Prema procureloj internoj elektronskoj pošti Stratfor-a. firma koja je poznata kao "Cia u senci", moguće je da je CANVAS dobio CIA sredstva i obuku tokom 1999/2000 za borbu protiv Miloševića. CANVAS je nastavak Otpora srpske protestne grupe koju je osnovao Srdja Popović 1998 godine i koja je dobila medjunarodnu slavu zbog mobilisanja protesta koji su do kraja i srušili Miloševića. Siniša Šikman, jedan od glavnih trenera otpora, jednom je rekao da je ova grupa dobila sredstva direktno od CIA-e. Prema procereloj e-pošti Stratfora, nakon skidanja Miloševića sa vlasti, "deca koja su vodila OTPOR su odrasla, dobila su odela i dizajniran je CANVAS ili drugim rečima izvoz obojenih revolucija. ...

  • Dani says:

   SikMAN!!????????????

   • Milan says:

    Da on je osnivač Centra za nenasilni otpor u Beogradu (CANVAS). U ovom engleskom tekstu pišu - Sinisa Sikman ... "Otpor was supported by the National Endowment for Democracy, USAID and Sharp’s Albert Einstein Institute. Sinisa Sikman (!), one of Otpor’s main trainers, once said the group even received direct CIA funding. According to a leaked email from a Stratfor staffer, after running Milosevic out of power, “the kids who ran OTPOR grew up, got suits and designed CANVAS" …

   • Milan says:

    Više puta su se susretali instruktori beogradskog CANVAS-a sa venecuelanskim opozicionarima. Evo na Novom standardu imate preveden na srpski gore navedeni tekst. "Pučisti iz Venecuele su obučavani u Beogradu! MAKS BLUMENTAL, DEN KOEN" nedelja 10. februar 2019. 15:50 Kako je američka laboratorija za smene režima proizvela lidera venecuelanskog puča i kakve veze sa tim imaju Otpor i Srđa Popović...

 3. Milan says:

  Stav Venecuele o Kosovu i Metohiji: Ugo Čavez je izjavio da njegova zemlja neće priznati nezavisnost Kosova i Metohije, upozoravajući da bi odvajanje Kosmeta od Srbije moglo izazvati sukob u regionu. „SAD su inicirale nezavisnost Kosova da ne bi dopustile jačanje Rusije u svetu i da bi stvorile novo žarište napetosti“, izjavio je Čavez 24. marta 2008. On je rekao da su SAD „za postizanje svojih ciljeva čak pribegle tome da na čelo Kosova postave teroristu, jer je politika Vašingtona usmerena u pravcu podele naroda i raspirivanja konflikata. Američki imperijalizam pokušava da, po primeru Kosova, postigne odvajanje naftom najbogatije države Sulija od Venecuele, ali mu to nikada neće poći za rukom“.

 4. Milan says:

  Zašto vlasti Srbije i to godinama dozvoljavaju rad KANVAS-a ??? U našem interesu nikako ne može biti da je glavni izvozni proizvod Srbije: Obojene revolucije širom sveta ?! Dokle ćete nas vući po blatu? Nećemo smeti da odemo ni na lečenje u inostranstvo.

  • Velika Metla says:

   Milan,upravo zato jer to NISU vlasti Srbije! Pitanje koje treba postaviti je ZAŠTO TO NAROD DOZVOLJAVA?

 5. Milan says:

  Npr. na zvaničnom spisku terorističkih organizacija koje su objavile Ujedinjeni arapski emirati (UAE) još od 2014 godine nalazi se - Centar za primenjene nenasilne akcije i strategije - CANVAS Beograd. Ovi naši "čestiti" protestanti kad protestuju ne protestuju ni slučajno ispred CANVAS-a.

  • Nićifor says:

   Milane, koliko znam našoj vlasti su jedan od glavnih saveznika (UAE), kojima prodaje poljoprivredno zemljište, a kao investitor izgradnje "Beograda na vodi" takođe su oni. Kad je već vlast od strane UAE obaveštena da je CANVAS proglašen terorističkom ogranizacijom zašto nije zabranila tu organizaciju? U te "čestite protestante", koji su tebi trn u oku, su ubačeni i veoma dobro poznati članovi ogranizacije OTPOR, preimenovane u CANVAS, ali o tome režimski mediji pišu da su to osobe koje hoće da Ruše Vučića. Samo ih je preduhitrio magazin Tabloid člankom: Vođin zimski maskenbal.Imaš internet pa potraži i pročitaj taj članak. Tebi smetaju oni koji protestuju, a ne i vlast koja je nastavila politiku onih koji su petog oktobra 2000-te, predvođeni Otporom, došli na vlast. Možeš li se setiti koliko u Skupštini Srbije danas ima članova SNS koji nisu bili u drugim strankama? Malo ih je koji nisu promenili više od dve stranke, a neki i po šest. Ko je predvodio one sa stisnutom pesnicom ulicama Beograda do 5.10.2000-te? Nije li danas najveći podržavalac politike AV, i njegov veštački opozicionar? Nije li i Marko Đurić bio Otporaš? Nije li on saopštio usrećenim Srbima na KiM da je međunarodni pozivni broj +383 dodeljen samoproglašenoj Republici Kosovo broj "geografske regije"?

   • Milan says:

    Hvala.

 6. Boban za Srpskog Cara i carevinu Srbiju says:

  Na našu sramotu dozvolili smo da nas banda prodanih srebroljubaca ocrni svuda po svetu. Narode Venecuele i ostalih država gde su ovi pacovi rovarili i rovare još uvek, Oprostite nama grešnima....

 7. rodja says:

  IMAO JE "DOBROG UČITELJA", SRDJU POPOVIĆA!!! ON JE JEDAN OD ONIH KOJI SU "5 OKTOBRA ZAVILI SRBIJU U CRNO", A I DALJE SLOBODNO ŠETA PO SRBIJI.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *