ГВАИДО ОТКРИО ШТА ЋЕ СЕ ДЕСИТИ СА ВЕНЕЦУЕЛОМ! Спрема се крвави сценарио

GVAIDO OTKRIO ŠTA ĆE SE DESITI SA VENECUELOM! Sprema se krvavi scenario

28 marta 2019

Lider venecuelanske opozicije Huan Gvaido, koji je nezakonito proglasio sebe šefom države, označio je 6. april kao datum početka „taktičkih dejstava“ za svrgavanje legalnog predsednika Venecuele Nikolasa Madura.

​- Prva taktička dejstva operacije „Sloboda“ počeće 6. aprila širom zemlje. Tog dana moramo biti spremni i organizovani s već formiranim komitetima pomoći i slobode – napisao je Gvaido na Fejsbuku.On nije precizirao šta opozicija namerava da učini, ali svima je jasno da je mislio na sukobe sa pristalicama Madura, jednu vrstu građanskog rata.

Posle početka ograničenih protesta u Venecueli Gvaido je proglasio sebe šefom države, a zapadne zemlje na čelu sa SAD su to priznale. Maduro je Gvaida nazvao „američkom marinetom“. Rusija, Kina i niz drugih zemalja podržavaju Madura kao zakonito izabranog predsednika Venecuele.

KOMENTARI5 komentara

 1. Zoran says:

  Sto nezakonito? 109 poslanika u parlamentu opzicija i 55 vlast. Osecaju ljudi da ih narod hoce,a ne moze od manjine.

  • Dragi says:

   Zorane, ako nisi znao, u Venecueli je predsednički sistem, te prema tome predsednik parlamenta ne može sebe da proglasi predsednikom države. A to nije moguće ni u jednoj državi na svetu. Prema tome, taj Gvaido se nezakonito proglasio za šefa države, bez obzira kome smo naklonjeni, mora se to priznati da je on samozvani predsednik.

 2. Roki says:

  Ovaj žutokljunac izgleda nije čuo za Đinđića! I on je tako mislio. Narod kaže da mi je biti siroma dokle ovaj bude favorit

 3. Djordje says:

  Anglosaxsonska stoka u ljudskom obliku je zaboravila da de u uvom trenutku sudaraju interesi i bice sto mora biti. Anglosaxsonske poluzivotinje moraju u ovom slucaju da saviju rep jer u suprotnom dobice po njonji. Nije Rusika i Kina Srbija niti Libija Irak ili Avganistan vec ozbiljne nuklearne i ekonomske sile.

 4. samostalan says:

  Gnjidov idol je Djindjic. Uskoro ce mu se pridruziti.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *