ХАФТАР УПОЗОРИО ТУРКЕ: Шаљете војску у смрт!

HAFTAR UPOZORIO TURKE: Šaljete vojsku u smrt!

4 januara 2020

Komandant Libijske nacionalne armije maršal Halifa Haftar objavio je opštu mobilizaciju kako bi se pružio otpor stranom mešanju u libijski konflikt.

„Danas objavljujemo džihad i sveopštu mobilizaciju. Oružje će biti dato i muškarcima i ženama, vojnicima i građanima“, izjavio je Haftar u video-poruci.On je takođe rekao i da predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan šalje svoju vojsku u sigurnu smrt.

Podsetimo, parlament Turske usvojio je zakon o slanju turskih snaga u Libiju sa ciljem da se pruži pomoć vladi u Tripoliju, koju podržavaju SAD, u borbi protiv snaga Halife Haftara, koje sprovode ofanzivu na libijsku prestonicu.

Prethodno su mediji pisali da je Vlada nacionalnog jedinstva Libije zvanično zatražila vojnu pomoć Turske u svetlu pojačane agresije Haftarove Libijske nacionalne armije na Tripoli.

Tim povodom se oglasila i Rusija, a šef Komiteta Državne dume Rusije za međunarodne odnose Leonid Slucki izjavio je da odluka Parlamenta Turske da vojsku pošalje u Libiju može da pogorša situaciju u toj zemlji, te je potrebno tražiti mirne načine kako bi se rešila kriza.

KOMENTARIJedan komentar

  1. persida says:

    Znaci, i zene ce ginuti da bi ti, Haftare, sedeo u fotelji novog diktatora. Djubre americko.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *