ХАФТАРОВЕ СНАГЕ заробиле италијански брод

HAFTAROVE SNAGE zarobile italijanski brod

12 januara 2020

Mornarica Libijske nacionalne armije koju predvodi maršal Halifa Haftar u nedelju je zadržala italijanski brod koji se kretao ka luci Misrata, koja je pod kontrolom Vlade nacionalnog sporazuma, i sprovele ga u Bengazi radi provere i ispitivanja posade, izjavio je za Sputnjik portparol komande pomorskih snaga LNA Ali el Sabit.

„Brod koji pripada Libijskoj nacionalnoj armiji primorao je italijanski brod da promeni pravac i krene ka Bengaziju u skladu sa naređenjem komandanta štaba libijske mornarice o zabrani ulaska u luke Misrata i Homs. Trenutno je posada broda na ispitivanju, a brod se pretresa“, istakao je predstavnik LNA.Prema njegovim rečima, brod iz Italije je komercijalni. El Sabit je objasnio da će, ukoliko se tokom pretresa broda pronađe oružje, njegova posada biti pod istragom, a ukoliko se na brodu ne nađe ništa zabranjeno, plovilo će biti pušteno i prisiljeno da izvrši istovar u Bengaziju.

Ranije je Libijska nacionalna armija Halife Haftara izdala upozorenje u vezi sa ulascima u luke Misrata i Homs, na šta je Vlada nacionalnog sporazuma u Tripoliju izjavila da su te luke pod njihovom kontrolom, rade normalno i da nema zabrane ulaska u njih.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *