ХАГ НАМЕСТИО ГЕНЕРАЛУ?! УКРАДЕН снимак који би ОСЛОБОДИО РАТКА МЛАДИЋА и доказао да НИЈЕ НАРЕДИО СРЕБРЕНИЦУ!

HAG NAMESTIO GENERALU?! UKRADEN snimak koji bi OSLOBODIO RATKA MLADIĆA i dokazao da NIJE NAREDIO SREBRENICU!

20 jula 2018

Ključni dokaz koji bi mogao da oslobodi Ratka Mladića svake odgovornosti za zločin u Srebrenici misteriozno je ukraden!

Ovo šokantno saznanje za medije je potvrdio i generalov sin Darko.

Reč je o video-kaseti sa svadbe bračnog para koji je u kumovskoj vezi sa porodicom Mladić. Taj snimak, napravljen je 16. jula 1995, istog dana kada se dogodio zločin u Srebrenici, traje nekoliko sati i pokazuje da se komandant Vojske RS čak ni na kratko nije udaljavao iz sale u kojoj su bili mladenci i gosti.Tokom slavlja je sedeo i nazdravljao mladencima, ustajao da zapleše sa kumom ili odlazio do toaleta, ali se celog dana nikud van tog prostora nije pomerio.

Posle svadbe kasetu je preuzela majka mlade i odnela u svoj stan u Kraljevu i ne sluteći koliki bi mogao biti njen značaj. Nekoliko godina kasnije, u taj stan je provaljeno dok su ukućani bili odsutni i upravo je ta kaseta ukradena. Provala nikad nije rasvetljena.

Na suđenju Mladiću u Hagu 2015. godine snimatelj svadbe svedočio je u korist generala, uz izričitu tvrdnju da se nije udaljavao, međutim bez kasete to nije puno pomoglo. Da stvar bude još misterioznija tokom procesa u Hagu tužilaštvo je kao deo dokaza dostavilo pojedine video-sekvence za koje se osnovano može pretpostaviti da potiču upravo sa pomenutog snimka, ali tako izmontirane da su usmerene protiv Mladića.

Ipak, nikada nisu otkrili poreklo tog materijala jer bi time priznali da oni ili iz službe koje su angažovali stoje iza nestanka kasete.Porodica i advokatski tim generala sigurni su da bi kaseta bacila sasvim novo svetlo na Mladićevu ulogu u događajima u Srebrenici, odnosno da bi potpuno preokrenula tok suđenja.

Generalov sin Darko potvrđuje da je originalna kaseta ukradena iz stana mladine majke.

– Ispostavilo se da taj materijal tužilaštvu služio za izvlačenje dokaza protiv oca, ali je to rađeno onako kako je sud mislio da treba. Na toj kaseti se nalazi kompletan snimak, dok su se u samom procesu suđenja koristili isključivo delovi kojima se manipulisalo. Kao porodica, mi smatramo da na celom videu, mnogo toga nije nikada objavljeno, a bez ikakve sumnje ide nama u korist – objašnjava Darko Mladić.

Na snimcima koje je tužilaštvo koristilo prikazivano je da Mladić nije sedeo sve vreme i da svedoci lažu. Koristili su sekcvence gde Ratko Mladić pleše sa mladom, pa trenutak kada je otišao do toaleta, kako bi pokazali da je ustajao.

– Ideja im je bila suluda, a to je da je on telefonom izdavao naređenja o tako ozbiljnoj akciji poput srebreničke – rekao je Darko.

Ipak nisu mogli da ospore činjenicu da je general u odsutnom momentu bio daleko od Srebrenice i na kaseti se vidi da je nakon svadbe general imao susret na VMA sa delegacijom Srba iz Kanade i da je tada bio u Beogradu.

KOMENTARI2 komentara

  1. Velika Metla says:

    I,naravno,dok su ga krali straža je mirno spavala! Ovo je zapadnjačka pravda i istina!

  2. Miraš says:

    Svi smo mi Ratko Mladić. Ne smeju da dozvole da mi podignemo glavu te zbog nas kradu i lažu, ne oslobadjaju, a ponižavaju, mrcvare i gnjave bolesnog i starijeg čoveka.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *