ХАКЕРИ НАПАЛИ банкарски систем у Русији!

HAKERI NAPALI bankarski sistem u Rusiji!

10 novembra 2016

1023375053-bank-russia-4

Pet glavnih ruskih banaka bile su žrtve DDoS napada, rekao je izvor blizak ruskoj Centralnoj banci.

Ranije danas, izvor blizak Centralnoj banci izjavio je da je pet velikih ruskih banaka u utorak bilo izloženo hakerskom napadu ne preterano velike snage.

Prema podacima „Laboratorije Kasperski“ napadi su počeli 8. novembra u 16 časova po moskovskom vremenu i još uvek traju. Napominje se da su hakeri napali sajtove najmanje pet poznatih finansijskih organizacija.

Serija hakerskih napada, koja je počela 8. novembra, predstavlja prvi ovogodišnji veliki talas hakerskih napada na ruske banke, navodi se u izveštaju antivirusne kompanije „Laboratorija Kasperski“.

Hakerski DDoS napadi su spoljni napadi na bankarske sisteme koji dovode do preopterećenja. U krajnjim slučajevima mogu dovesti do prestanka rada banke. Poslednji veliki niz napada dogodio u oktobru 2015, kada je napadnuto osam poznatih ruskih banaka.

„Napadači koriste viševektorske napade tipa syn-flood (napad na iscrpljivanje resursa operativnog sistema) i http-flood (napad na veb-server da bi se izazvalo preopterećenje i prekid pristupa resursu). To su sofisticirani napadi koje je praktično nemoguće odbiti standardnim sredstvima zaštite koji koriste operatori“, navodi se u saopštenju „Laboratorije Kasperski“.

Prosečno trajanje svakog napada je oko sat vremena, a najduži je trajao gotovo 12 sati. Prema podacima kompanije neke banke napadnute su nekoliko puta, serija od dva do četiri napada u kratkom intervalu. Jačina napada dostizala je 660 hiljada zahteva u sekundi.

Za napad su napadači koristili bot-net, mrežu zaraženih uređaja, koja se sastoji od više od 24 hiljada mašina. Prema podacima „Laboratorije Kasperski“ više od 50 odsto uređaja uključenih u bot-net nalazi se u SAD, Indiji, Tajvanu i Izraelu. U napadima su ukupno učestvovali uređaji iz 30 zemalja.

Sputnjik

KOMENTARI8 komentara

 1. Trifun says:

  Ti degeni sa Zapada mogu da im puse kurrac! Eto, toliko su ih uplasili sa DoS napadima.

 2. Trifun says:

  Sljedi brutalan obracun sa siledzijama na Zapadu sto su vrsili genocide i pljacke po svetu u zadnjih 25 godina. BRUTALAN.

 3. Lajla says:

  Napali ih cio bamkari,koji se nalaze u tim zemljama.Ima veze sa izraelskim bombardovanjem sirijske SAA, zbog golanske visoravni koju su Izraelci okupirali.Sa tim hoce Putinu pokazati kako ce mu sprziti bamke dirne li u golan.Ako to bude istina Putin ce sprziti Izrael."nepada sneg da pokrije svet,vec da zivotinje ostave tragove"

 4. deda mile says:

  Lajla, hvala na komentaru, nazalost, malo ko to u Srbiji razume. Oni vide samo na 200 metara okolo i zive u crno/belim kategorijama: Amerika-Rusija, Zvezda-Partizan.

 5. tinman19 says:

  Deda mile, normalno je da je narod glup, nemoj se čuditi što ništa ne vide i ne znaju. Ne možeš ih promijeniti niti će razmišljati drugačije što god da im napišeš. Intermagazin je smeće od portala i komentatori su većinom isto takvi, par komentatora piše koliko-toliko suvisle tekstove, a većina čak nije u stanju sastaviti tri rečenice da budu gramatički ispravne. Zato ne treba da te nervira što glup narod vidi sam 200 metara ispred sebe, jednostavno čitaj glupe tekstove i jednako glupe i iracionalne komentare kojekakvih nepismenih budala i dobro se zabavi. Intermagazin ionako nema dodir sa stvarnosti, tekstovi su napravljeni upravo za kojekakve Trifune i slične budale, zato uživaj i nemoj se nervirati previše.

  • Lajla says:

   @timan,nije narod glup,narod je izmanipuliran politicarima i medijima koji su svi potkupljenii skolovani kako da vladaju za interese velikih korporacija,i narod drze pod mantrom,gledju i slusaju lazi veruju jer ponovi laz tri puta na TV i to je istina.Nje to samo kod nas svi narodi iz rasturene SFRJ su pod psiholoskim i ekonomskim pritiskio.Ljudi se bore o sebi i porodici ,a ovi lazu li laz i kraduu.Ima jedan mlad momak u hrvatskom parlamentu "zivi ZID'koji otvoreno napada H Banku kako manipuliraju sa njihovom kunama,isto je u BiH i u Srbiji. Dugom i reprogramom duga sve vise nas zaduzuju,jer drzave nista ne proizvode a carine ne stite nase proizvode i odakle vratiti dug i kamatu,VJECITI DUZNICI I ROBOVI I BJEG NARODA TIHI GENOCID dok ne preuzmu drzave i njene resurse.Mi se koljemo preko grane a oNi se tajno sataju i piju viski TRILATERALA svi nasi i njihovi politicari su U tajnim lozama ili ti masonima,KAO SVADAJU SE MEDU SOBOM DA BI NAS NAHUSKALI JEDNE NA DRUGEa vidimo kako zivimo i mi i oni,OTVORITE OCI PROGLEDAJTE.2 MILIONA LAKOVA JE DOBIO ZASTO JE ZA UTINA I RUSIJA POSLANIK U SABORU SE ZOVE IVAN PERNAR...........pogledajte pod OBAVEZNO....... https://www.youtube.com/watch?v=Fng2OEihvGs

 6. deda mile says:

  Hvala na savetu.

 7. tinman19 says:

  Molim, nema na čemu. Zadovoljstvo mi je kada mogu učiniti uslugu nekome.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *