ХАКЕРИ НАПАЛИ „MICROSOFT“

HAKERI NAPALI „MICROSOFT“

18 decembra 2020

MASOVNI hakerski napad – još nije jasno da li u Sjedinjenim Državama ili izvana na SAD – doveo je do inficiranja proizvoda Microsoft, objavila je britanska novinska agencija Reuters koja se pozvala na „sopstvene izvore“.

Prema agenciji, Microsoft su zarazili hakeri koji su koristili softver kompanije Solar Winds. A potom su za naredne napade koristili inficirane proizvode Microsoft.Američke vlasti tvrde da su glavne mete napada bila ministarstva SAD državne agencije.

Navodi se da su nudaru bila ministarstva odbrane, finansija, nacionalne bezbednosti i trgovine, kao i Stejt department.

Prema onom što je objavio Politico, meta su bile i tajna laboratolrija za nuklearna istraživanja u los-Alamosu i američka Nacionalna uprava za nuklearnu bezdednost.

Zvaničnici SAD i glavni mediji napad su odmah povezali sa Moskvom, ali to ničim nije potvrđeno.

Pres-sekretar ruskog predsednika, Dmitrij Peskov, rekao je da Moskva s tim nema nikakve veze.

Biće potrebno najmanje nekoliko nedelja istrage da bi se procenile razmere štete koju su napravili hakeri.

KOMENTARI3 komentara

  1. Beli Orao says:

    Možda je to sve patka da bi se stvorila nova priča i situacija da se Rusija opet napadne kao dežurni krivac ! Vidjećemo .

  2. I Love Jesus says:

    Hrabri hakeri udarili u srce Aždahe svojim šestoperim buzdovanom i virusima. Biće mrtvih ali ne virtualno već u realnom vremenu. Bilijencetu su posuli vrelo ulje po guzi, sada treba još katran i perje, znate onu Bilijevu priču;"Ako krećete od ničega, baš ničega, nabavite pet koka nosilja..." Bili je u suštini svog bića farmer kokošar, on nije nikada ništa izumeo već su ga čike njegovog oca takođe Willy-a usmerile na prepisivanje d.o.s-a (disk opereting system) u grafiku da bi napravili grafički multi programski sistem (multi tasking system) zvani windows koji treba globalno čitav svet da koristi i ima u svojoj kući, inače mali bil je to trebalo da shvati kao neku igru i uđe u svet biznisa da ojača planove sotone uticajem globalnog biznisa. Izreka njegovog ćaće je;"Ljudi su korov kojeg treba počupati" pa onda možete misliti u kojem smeru aždaha gazi svojim gusenicama. Be cool, Be Hapy, jer Hristos pobeđuje aždahu.

  3. Rista says:

    A be pa to su Američki drmatori. Kada oni kažu da ih neko NAPAO pa napao i Državu, i precednika i softvere i nuklearne pogone pa električnu mrežu Čikaga onda oma pomislite "Zašto su sami sebe napali? Šta žele da izbrišu?" To u Čikagu mora da je bila ogromna krađa kada su išli tako daleko da ih napadnu hakeri i unište dokaze. Providno. Ti hakeri su takođe proizvod Majkrosofta i ostalih programera američke strategije pa se kasnije proširilo po svetu, ali vrlo teško da neko čak i danas može parirati patriotskim američkim hakerima. To ti isto ko i zaštite od virusa i kojekakvih uletanja u programe kompjutera na lokalnim nivoima gde vas oni napadaju pa vas posle brane i uvaljuju "zaštitu" za skupe pare. To bre sve isto ko Sicilijanska mafija koja danas ima braće i sestara širom sveta. Onda malo ratuju i na nacionalnoj osnovi, Kao Norton i MeKafi koji su pritisli državu da istera Kasperskog iz Amerike, mislim njegovu zaštitu koja je vrlo omiljena u Americi. Jer te zaštite ujedno jedna drugu onemogućavaju da šire viruse i upadaju vam u kompjutere. To rat mafija koje vas štite ali daleko od vaših očiju. Slično se dogodilo i sa Huaveijem. I on je skoro proteran iz amerike. Hoćete da vam kažem o jednoj takvoj sestrinskoj zaštiti u Rusiji? Kina me ne zanima ali kad bih hteo, našao bih i u Kini. To bre mafije koje štiti policija sa prećutnom dozvolom države kad god to zatreba državi. To tzv prodaja zaštite, pa ako ne kupiš...Nisi zaštićen. Kaže ona za Muju i Hasu "Ma sudija, nisam ja, no on sam pao sam se ubo. Pa tako nekoliko puta!" Isto to kao i let na mesec, kao kule, kao korona i tako to. Kad neki veliki ali i vrlo zvaničan američki biznis ili država zvanično objavi da su napadnuti "NEMILOSRDNO" svi znaju da opet nešto muvaju. A kako su i druge države uspele da izlegu vrhunske stručnjake, isto je to u svakoj drugoj državi. Dakle, LAŽEDU! Niko ih nije napao nego nešto brišu valda, vrag bi ih znao.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *