ХЛАДАН ТУШ ЗА ВУЧИЋА! Амерички амбасадор поставио Србији

ХЛАДАН ТУШ ЗА ВУЧИЋА! Амерички амбасадор поставио Србији

23 маја 2020

Амерички амбасадор Ентони Годфри каже да САД очекују да ће бити решени случајеви паљења америчке амбасаде у Београду и убиство браће Битићи и да ће починиоци бити осуђени.

Навео је да је својој заклетви приликом одобрења његовог постављења за амбасадора у Србији споменуо и случајеве паљења амбасаде САД и убиство браће Битићи.– На мојим првим састанцима са министрима из владе било је речи о оба та случаја. Имали смо веома отворен дијалог, не занемарујући било које теме – рекао је Годфри после потписивања амандмана у Влади Србије о додатној помоћи САД-а.

Годфри је рекао да је велики део помоћи коју Србији пружају САД управо везан за помоћ владавини права и правосудним институцијама. Навео је да САД са Србијом заједнички раде на многим стварима и да сматра да већину енергије треба фокусирати на то да се гледа унапред и да је и у интересу САД да се Србија креће у правцу чланства у ЕУ.

– Зато ми опредељујемо ова средства, не зато што волимо Србију, мада је и то тачно, волимо је, него зато што је и у америчком интересу да ви остварите напредак. Заиста сам поносан на помоћ коју дајемо и о којој смо се и данас договорили – рекао је Годфри.

KOMENTARI21 коментара

 1. Косовац says:

  Амерички амбасадор Ентони Годфри, повремено заборави да је само амбасадор и да он није грувернер Републике Србије. ……….Није нам јасно зашто сви ови амерички злочинци толико жале браћу Битићи, па повремено добију жељу да се Србима због тога пењу на qрац. ……………Уопште нема потребе да се захваљујемо Американцима за „помоћ“ коју шаље USAID и Мрежа за Истраживање Организованог Криминала и Корупције (Organized Crime and Corruption Reporting Project (OCCRP), БИРН и остале сорошоидне америчке организације. Они дају паре само за усавршавање малтретирања које врше административни апарати Србије. Пола од тога је корупција за куповину и сорошоидно врбовање руководећих структура на локалном и државном нивоу Србије. Нормални становници Србије немају ама баш никакве користи. Чак супротно, њихове административне одлуке и закони које доносе, уперени су само на финансијско и морално исцрпљивање грађана Србије. Американци и српска окупациона власт тако веома лако владају људима који се боре за голи живот и егзистенцију. За једну пишљиву фотокопију документа, мора да се чека код нотара у реду који се простире далеко на тротоару иза нотарове канцеларије. И да се то парче папира нотару плати 500 динара.

 2. padre says:

  Mi se još bavimo granatiranjem kineske ambasade, takoda stanite u red!

 3. Gagi says:

  Vase uranijumske bombe su nam donele napredak za narednih milion godina.

 4. milos says:

  Koliko ste tek voleli Srbiju 99-te i koliko ste tad ulozili u nju ,necemo vam to nikad zaboraviti

 5. Neko naš... says:

  Gospodine ambasadore,kada Vi i Vasa drzava budete razresili slucajeve ubistva Male Milice,putnika u vozu iz Grdelice, i svih ostalih civila u Srbiji koji su ubijeni u bombardovanju nase zemlje 1999g i zlocinci budu kaznjeni ,onda mozete traziti i resenje slucajeva o kojim govorite...

 6. Neko naš... says:

  Gospodine ambasadore,kada Vi i Vasa drzava budete razresili slucajeve ubistva Male Milice,putnika u vozu iz Grdelice, i svih ostalih civila u Srbiji koji su ubijeni u bombardovanju nase zemlje 1999g i zlocinci budu kaznjeni ,onda mozete traziti i resenje slucajeva o kojim govorite...

 7. Trn says:

  Помоћ Сједињених Држава у милионима долара, између осталог, и за владавину права у Србији. Србија би требало да се угледа на владавину права у тој земљи. У земљи која има највећи број затвореника у свету у односу на број становника. Јер ако је та земља могла да пронађе и казни убице деце на ношама, убице путника у возовима по клисурама, путнике у аутобусима, оне своје грађане у униформама НАТО армаде који су рушили дечје вртиће, школе, болнице, мостове, поједина насеља, индустријске комплексе и објекте, кинеску амбасаду, оне који су сејали уранијум на све стране по Србији, Републици Српској и Црној Гори и још много тога, шта је онда Србији да пронађе и казни оне за паљење њихове амбасаде и оне за убиство браће Битићи. Осамдесеторо српске деце, као и оних 12 беба у Бањалуци, само, рецимо, они, та деца, нису за Американце вредна ни да се помену у односу на ово што Његова америчка екселенција захтева. Да, свако убиство, сваки злочин, свако недело треба да се истражи и да се казни. Али свако, сваки... О, земљо, отвори се!

 8. Cp6a says:

  Дају паре за "владавину права". То значи, подмићују правосуђе. А то значи да судска власт мора остати независна од србске, а зависна од америчке извршне власти.

 9. persida says:

  I mi ocekujemo da ce biti kaznjeni oni koji su bombardovali Srbiju.

 10. Риста says:

  Е, сада питање. Овај чланак је већ два дана овде али се нико није ни осврно са коментаром. Нисам ни ја, али не знам да ли су нам разлози исти, па да не скитам, ај да питам. Кога су Срби ситији ко да су га јели па рали? Вучића или америчких амбасадора? Ја се извињавам ако то изгледа као да не коментаришем чланак, али везано је са чланком и мојом изгубљеношћу. Није чудо бити изгубљен у мојему свету и зато ми понекад треба помоћ да се оријентишем.

  • Косовац says:

   @ А бре Ристо, …..Много си наиван, да те не знам рекао бих као француска собарица. Знам, оправдавајућа околност ти је та да ти у том моменту писања коментара, ниси појма имао да је пре тебе било већ написано 10 комада. Сада наравно читаш коментаре и схваташ да си се излетео са овим твојим коментаром. И хваташ се за главу што си наивно помислио да смо овом говнету америчком злочинцу опростили његове злочине. Надам се да си сада схватио да су и овај Ентони Годфри и Александар Вучић, обојица Америчке патриоте, хероји цивилног друштва. ……….Иначе, необјављивање ових 13 коментара, односно њихово објављивање тек у 11.30 данас, довело је до тога да се коментари обајате, обзиром да сви знамо рок трајања и живота наших коментара. Можда није намерно, можда је мудератор коментара био нешто заузет на другом месту.

   • Риста says:

    Ма нисам се бе вато за главу ни пљуно на себе постиђен. И имам једно стравично различито мишљење од тебе. Ужас смоје стране. Сматрам да се коментари не убуђају баш тако брзо и да трају све док их неко чита. А то је све док су те странице доступне на интернету, неко се увек врати а најчешће је то научни део КГБа, МИ6, ЦИЈА и остале психотично несигурне организа ЦИЈЕ, које би да извуку неке поуке из наших коменатра или евентуално да нам заврну међуножје ако затреба... Ја имам небројено сачуваних страница а неке су препотопне и већ избрисане са интернета већином због необично сирових коментара који остављају дубоке ране и неког жестоко дирају. Када ме жена остави и оде код своје сестре да јој помогне око напетих сеоских ситуација, ја онда имам неограничено времена и све судове гурам у доње делове кухиње да се не саплетем на њих. Освета, бато! И тада отварам странице од пре деценију или слично терминске да видим шта смо онда писали. Да јој затворе уста, на дупе би проговорила! Тако кажу Сремци.

  • Cp6a says:

   Имати сопствени свет некад је нужно, али кад није, онда понекад треба одатле изаћи и прошетати се. А напољу је ненормално да после злочиначког бомбардовања кличеш Солани а против Милошевића (што се стварно десило испред старог двора), одушевљаваш се Месићем кад лепи етикете нашој власти, подржаваш америчког, британског или немачког амбасадора кад критикује нашу власт, прихваташ да је Харадинај, за разлику од наших политичара, културан и паметан саговорник. Коме је то и слично нормално, треба му доста среће или долара да не полуди. Дакле, ако хоћемо да од нас буде нешто, а не ништа, приоритети морају да нам буду важни.

   • Риста says:

    А бе Србо, јел то ја кличем солани и којекаквој гамади из "мога" света? Па није мој свет свет таме, него свет светлости у којој и ти живиш већином, али не увек. Разумем да ме мрзиш(баш и не разумем, али нисам овде да исправљам твоје пакости и беспотребне комплексе и чуди ме да их ти ниси свестан), али да ти Риста мало убаци и своје светлости. Риста је овде један од ретких коментатора и генерално Срба, који не жмури ама баш ни на шта и који јасно види ама баш све и све помало превише унапред. А таква оштрина понекад и претера. Али опет, стварност у којој ја живим без пардона, понекад згрози коментаторе када напишем да нам не требају и да ништа не значе ни Руска билатерална срања која само теоретски и НЕОБАВЕЗУЈУЋЕ подржавају Србију. То ни најмање не значи да сам против Русије. Све то што ви родољубисти пишете данас ја сам прошао у прошлом веку и научио да од родољубисања нема ничега. Ви родољубисти треба понекад да изађете из свог света урликања на ветар и да погледате шта је то стварно напољу а не да ширите дефетизам својим узалудним кокодакањем и да се заносите са неким подметнутим пропастима наших непријатеља а нарочито САД. Па то су вам они и подметнули и бацили вас у свет несхватања. Нема везе што смо физички немоћни, то уопште не може и не сме да нас гурне у свет таме и урликања о истини а тамо нас окупатори и желе. Кажу - цркните у том вашем мраку. Зато урадите нешто, пре свега изађите на светлост и будите јасни. То је максимум који Срби данас могу дохватити али је и основа будућих потеза Срба. Пошто смо окупирани, имате оправдање да понекад заурличете али... Запевај, заиграј и за појас задени. А онда у немилосрдну стварност и не гасите своја светла мрзећи до подне сами себе а од подне Ристу. Треба да разбијате лажи и освешћујете свој народ. Нема овде више од пар дубоко свесних људи али то није довољно. Зато искористи свој свет истине, немој да запињеш на Ристи и претвориш свој пут у пакосну идилу и чекање да нешто увалиш Ристи. То неће осветлити ни твог пута нити ће некоме помоћи, а теби најмање. Риста прошао и кроз јендеке комунизма и кроз јендеке капитализма али ипак изашао на свој пут. Сигурно нећу писати како и зашто. А што се тиче овог текста поставио сам право питање и то баш бесрамно и родољубистички, али Срба га обишо у луку а одговара на помало подметнуту тврдњу о неком мојем свету. То је цака за лудака и много мојих коментара има тих подметања и скретања да би видео ко наседа на тако нешто и да бих га игнорисао као безвредног. Срба сигурно не спада у такве, али негде сам те очепио или бар ти тако мислиш и ето, ти се убацио у свет безвредних урлатора. Србо, ти не припадаш ту где си поклекао, стани бре на ноге и изађи из света пакости. Мени не смета, али сам већину твојих ставова које си баталио и посветио се Ристи, ипак ценио. Иначе Србо, Милошевића сам небројено пута споменуо као јединог човека који се борио за Србе у задњих 100 година а гамад продана га на крају убила. Милошевић је Српски Херој и сигурно ће добити своје заслужено место ако се икад ослободимо. Најближе истини је да је Риста милошевићевац, али се ја не бих сложио са тим ставом, јер Милошевић је далеко изнад тако скученог простора као што је милошевићевизам. Милошевић је пример и узор изузетног Србина, јединствен у задњих 100 година. Ај бриши она твоја срања која си мени упутио потпуно без везе и врати се твојим квалитетним ставовима и шири их својим коментарима. Да људи чују и да нас има један више, а не мање. И немој ме без везе избацивати из такта па да морам да запеним. Има других пречих ствари о којима желим да пишем а не да се бодем роговима са Србом. Спистио си се на ниво Филипа који такође има добре ставове, али је tvrдоглав понекад као мазга а на својој страни има и, на овом порталу, најмоћније људе па му ништа не могу. То је нешто још шире од ових твојих срања. Не мораш, али би био добар знак да се извинеш због овог твог коментара који ме избацио из такта а то избацивање се завршило мојим историјско најдужим писанијем и беснилом. Макар привремено па да мирно спавам.

    • Cp6a says:

     А бе Ристо буквалисто, чувај живце и здравље. Нисам рекао да си ти Солани клицао, него ми је у том моменту само такав био стил изражавања. 'Би га прво тражиш помоћ, а после зановеташ. Све сам лепо нацртао да и свемирцима буде јасно, ако у својој смени 'ватају ове сигнале.

     • Риста says:

      Ма искочио сам из коже од беса јер то испод мене и ја само видим себе на оптуженичкој клупи. А и боље видим сада и чини ми се да ни онај прст што сам мислио да ми у оку више није тамо. Ти не волеш да се дописујеш па нећу много. Ја сам закључио да треба прво да пронађем своју кожу јер кад сам искочио онако бесан нисам гледо где сам је оставио. Али сматрам да сам добио напреднију, полунепријатељски испружену руку, па ми нако драго око срца. Ај бар нешто. Изгледа не ватам сигнале јер ја имам неку безвезну везу без антена па и то морам поправити. Али сад сам уплашен намртво и све то морам поново срицати. Не иде ми увек све од руке иако ја дубоко мислим да сам свемоћан.

      • Cp6a says:

       Ако си наш и добронамеран, онда ти нисам непријатељ. Добро, око короне се не слажемо и то је ваљда та "разлика у мишљењима". Ту сам инсистирао, јер је било веома важно. Сад је доста опуштеније. Буди ти нама чио и здрав.

 11. Sasulja says:

  Zasto mu neko iz izdajnicke srpske vlade ne postavi kontra pitanje,gde se naazi kos.terorista,onaj siptar sto je postavio eksploziv pod avtobus,kad je poginulo 16 srp.gradjana i veliki broj ranjenih.Taj isti je i ubio Olivera Ivanovica,to ameri znaju vrlo dobro,kad to tacno objave,tek tada mogu da pitaju teroriste bitice i paljenje ambasade.

 12. VRSK says:

  Zbog neodgovornih postupaka pojedinaca cela nacija ispašta. Aj za paljenje ambasade i nije problem to je uradila razularena masa zbog napada na svetinje pod pokroviteljstvom zapada. Ali ubistvo terorista nema neko opravdanje pogotovo ako su bili vezani i utamničeni. Amerikancima treba predati kompletan dosije rešen do kraja o slučaju Bitići tek kada Amerika bude dala dosije o paljenju svetinja na Kosovu,vadjenju organa,ubistvima vojnika,policajaca i civila,terorističke akcije koordinirane sa američkim tajnim službama,otetim i nestalim Srbima. Kada sve to budu predali Srbiji možemo im odgovoriti na pitanja u vezi ubijenih šiptarskih terorista. I Srbiji bi bilo u velikom interesu da Amerika pred celim svetom opere obraz i zadrži pravac pravedne i ozbiljne države. A što se američke pomoći tiče još hiljadu godina da nam plaćaju odštetu neće platiti bol zbog Milice Rakić! NIKADA!!!!

  • Риста says:

   Ево га прави став. Уједно користан и реалан. Ценим такве стaвове и драго ми је да их све више срећем. Тако се осветљава пут нас Срба и само тако можемо наставити. Свака вам част, ВРСК.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u