ХАМАС ЗАСУО ИЗРАЕЛ СА 3.100 ПРОЈЕКТИЛА: Најжешћи напад на Израел икада

HAMAS ZASUO IZRAEL SA 3.100 PROJEKTILA: Najžešći napad na Izrael ikada

17 maja 2021

Palestinski radikali iz Pojasa Gaze su ispalili oko 3.100 projektila od 10. maja ka Izraelu, a 1.210 je oboreno, saopštilo je juče ministarstvo odbrane Izraela.

– Hamas i islamski džihad su ispalili 3.100 raketa iz Gaze u prethodnih sedam dana. To je najveće raketiranje sa kojim se Izrael susreo u istoriji – navodi se u saopštenju koje je preneo TAS S.

Ministarstvo odbrane Izraela je dodalo da se 450 projektila srušilo u Gazi, a da je 1.210 projektila presreo protivvazdušni odbrambeni sistem „Gvozdena kupola“.

Nova eskalacija sukoba između Izraela i Palestinaca traje već šest dana, bez naznaka da bi moglo da dođe do smirenje situacije, a razmena raketnih udara usledila je nakon izbijanja nemira u blizini džamije Al Aksa u jerusalimskom Starom gradu početkom maja.

KOMENTARI3 komentara

  1. persida says:

    Kina, Rusija i ceo Zapad daju podrsku Izraelu, samim tim sto se prave blesavi. Svaki drugi komentar je suvisan.

  2. uddu says:

    Kao da i rusi ,i kinezi i ostali imaju barem nekoliko jevreja u svojim vladama. Izgleda da ne postoji niko na svetu ko je spreman da štiti palestince!Jedino Erdogan ,ali za sada samo na jeziku.Palestincima je bolje da se što više množe i da čekaju bolja vremena !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *