Хамбург: Протест прерастао у пакао на улицама

Hamburg: Protest prerastao u pakao na ulicama

7 jula 2017

U sukobima sa demonstrantima na protestu antiglobalista u Hamburgu povređeno je 76 policajaca, saopštili su nemački zvaničnici.

U četvrtak uveče došlo je do sukoba sa policijom nakon što su ekstremni levičarski aktivisti policajce gađali flašama, petardama i drugim predmetima.

Policija je uzvratila vodenim topovima i suzavcem, javio je AFP.

Ono što je trebalo da bude miran marš oko 12.000  demonstranata protiv globalizacije u Hamburgu uoči samita G20, policija je zaustavila intervencijom kako bi rasterala oko 1.000 ekstremnih levičara, navodi AFP.

Pet osoba je uhapšeno.

Na čelu kolone demonstranti su nosili  transparente sa natpisima „Razbijte G20“ i „Dobrodošli u pakao“ – što je glavni moto organizatora protesta.

Ekstremno levičarski „crni blok“ činilo je nekoliko stotina aktivista koji su bili obučeni u crno i nosili ogroman crni balon.

Uoči i tokom dvodnevnog samita G20 očekuje se do 100.000 demonstranata.
Samit u Hamburgu okupiće svetske lidere među kojima će biti predsednici Rusije, SAD i Kine –

Vladimiri Putin, Donald Tramp i Si Đinping.

Za obezbeđivanje samita u Hamburgu angažovano je oko 20.000 policajaca.

KOMENTARI3 komentara

  1. goran says:

    Nemci koji imaju sta da jedu, bune se u ime nekih visih vrednosti. Srbi prevrcu kontejnere i cute kao mule. Previse je ovde bilo pljuvanja po Nemcima. Vreme da pozdravimo nemacke protestante i pozelimo im uspeh u borbi sa zapadnim hijenama.

  2. Ajaj says:

    dA, Ovo su levičari, mirno demonstriraju, šta bi tek bilo da nisu mirni. A mi na kontejnerima da napišemo „jedite kod vučića“. Ma ljudi nema tu šta, na kraju uvek nadrlja narod makar i ovi levi. Nego svi ćemo dobiti po delima o pravednom Božijem carstvu, ovaj svet i stvari ovog sveta prohujaće sa vihorom, dolazi dobro carstvu sa Gospodom našim i Spasiteljem Isusom Hristom.

  3. goran says:

    Kako da ne, svakoga dana mi se sa nebesa javljaju pravednici i raspituju ima li ovde jos zaludjenih za semitske bajke. Ocito je da ima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *