„Хамлет“ подиже завесу

„Hamlet“ podiže zavesu

3 novembra 2016

kul-hamlet-podize_620x0

REVIJA predstava pod nazivom „Šekspiru u čast“, povodom 400 godina od smrti slavnog engleskog pesnika i dramskog pisca, počinje danas i izvodiće se celog meseca na dve scene Narodnog pozorišta.

Prvi zavesu podiže „Hamlet“, u režiji Nikole Zavišića i u izvođenju ansambla Drame Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada. Narednog dana, na istom mestu, biće odigrana diplomska predstava „Biti ili ne biti“ studenata Akademije lepih umetnosti i medija u klasi profesora Božidara Đurovića i Hadži Nenada Maričića.

Sledeće izvođenje je na Velikoj sceni, 18. novembra, a taj termin rezervisan je za „Henrija Šestog“, u postavci Nikite Milivojevića i ansambla nacionalnog teatra. Ujedno, biće to i jubilarno, 50. izvođenje ovog komada koji je premijerno odigran 2012. godine u čuvenom londonskom Glob teatru. Milivojević će se, takođe na Velikoj sceni, sredinom meseca predstaviti sa još jednim naslovom – ovoga puta u pitanju je „Perikle“, u izvođenju ansambla Šabačkog pozorišta.

Knjaževsko-srpski teatar iz Kragujevca gostovaće s komedijom „San letnje noći“, u režiji Pjera Valtera Polica, a revija se završava 26. novembra na Sceni „Raša Plaović“, predstavom „Romeo i Julija“, u režiji Nikole Zavišića i u izvođenju ansambla Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“ iz Zrenjanina.

DIPLOMCI

DIPLOMSKA predstava „Biti ili ne biti“ studenata Akademije lepih umetnosti i medija iz Beograda biće izvedena sutra na Sceni „Raša Plaović“, u okviru ove revije.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *