ХАН ДАНАС У БЕОГРАДУ: Ево зашто се састаје са Вучићем и Брнабићевом

HAN DANAS U BEOGRADU: Evo zašto se sastaje sa Vučićem i Brnabićevom

2 jula 2018

Evropski komesar za pregovore o proširenju Johanes Han dolazi danas u zvaničnu posetu Srbiji.

On će se u Beogradu sastati sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, premijerkom Anom Brnabić, a sa ministarkom za evrointegarcije Jadrankom Joksimović potpisaće finansijski sporazum.Vučić i Han prisustvovaće potpisivanju sporazuma za sprovođenje Akcionog IPA programa za Republiku Srbiju za 2017. godinu u vrednosti od 41.177.139 evra.

Kako je saopštila predsednikova pres služba, nakon potpisivanja sporazuma, planirane su izjave za medije dvojice zvaničnika.

– U pitanju je redovna radna poseta u okviru koje će se održati sastanci posvećeni nedavno održanoj Međuvladinoj konferenciji EU i Srbije, a sa ministarkom Joksimović će se potpisati i finansijski sporazum – rečeno je u Evropskoj komisiji.

Ukupna vrednost IPA za Srbiju za 2017. godinu iznosi 138 miliona evra.

Evropska komisija već je najavila da će pretpristupna pomoć za Srbiju biti povećana u narednom periodu.

U okviru razgovora koji će se odnositi na Međuvladinu konferenciju održanu 25. juna u Luksemburgu, kada je Srbija otvorila dva nova poglavlja, očekuje se da komesar Han predsedniku Vučiću i premijerki Brnabić ponovi da Srbija ima „jaku i realnu EU perspektivu“, ali i podsetiti da će brzina napretka Srbije u pristupnim pregovorima zavisiti od napretka u oblasti vladavine prava i normalizacije odnosa Beograda i Prištine.

KOMENTARI3 komentara

  1. Bane says:

    ako potpisuju sporazum za 2017. godinu, ko će u vremeplov pa da troši. Ili, ko je trošio bez pravnog osnova?

  2. Miraš says:

    Kukavni i beskičmeni Vladar Srbije sutra prima i Petra Potrošenka. Poltronu koji je usvojio sve EU vrednosti, a odbacio mnoge domaće, dobar gost je eto i vodja fašističko-nacističke Ukrajine. Da ne zaboravimo Evromajdan i ubistva ljudi u Kijevu, masakr u Odesi i dugogodišnje sukobe na istoku Ukrajine.

  3. Cetnik says:

    Jos jedna velika sargarepa za nase magarcine

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *