HAOS: Atina u plamenu, uhapšeno 300 ljudi

HAOS: Atina u plamenu, uhapšeno 300 ljudi

7 decembra 2014

1200x630_291232_athens-erupts-in-riots-over-killing-oNajmanje 296 osoba privedeno je zbog izazivanja nereda u Atini, a 43 su uhapšene tokom protesta organizovanih na godišnjicu incidenta u kojem je policija ubila nenaoružanog tinejdžera u grčkoj prestonici.

Policija je saopštila da je u neredima u atinskom predgrađu Egzarhija koji su trajali do duboko u noć, povređeno 12 policajaca.

Više hiljada ljudi je sinoć krenulo u protestnu šetnju Atinom do mesta gde je ubijen tinejdžer, ali je ubrzo došlo do nereda, pa je oštećeno više prodavnica i autobuskih stanica.

Do sukoba policije i demonstranata je došlo i u Solunu, gde su huligani prebili dvojicu policajaca u civilu, nakon čega je interventna policija reagovala suzavcem i šok-bombama.

Tinejdžer Aleksandros Grigoropulos, ubijen je u decembru 2008. nakon verbalnog sukoba sa policijom. Njegova smrt izazvala je dvonedeljne nemire, najnasilnije u Grčkoj u poslednjih nekoliko decenija.

(Glas Rusije)

KOMENTARIJedan komentar

  1. pera says:

    Sve te demonstracije nezadovoljstva treba da se vrate iz evrope tamo gde su i stvorene u ameriku i onako u koji god rat da su krenuli guraju samo crnce istanovnike zemlje gde su iscenirali rat.Zato vreme je za američko proleće pa neka tamo sprovode svu svoju demokratiju i silu.....!!!!!!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *