ХАОС И ПАНИКА ХРВАТА И МУСЛИМАНА У БиХ! Срби подижу Чуркину споменик у Сребреници?

HAOS I PANIKA HRVATA I MUSLIMANA U BiH! Srbi podižu Čurkinu spomenik u Srebrenici?

27 februara 2017

Russia-Diplomat-Dead Churkin 5445z

Predstavnici Udruženja građana „Istočna alternativa“ Republike Srpske pokrenuli su inicijativu za postavljanje spomen-biste nedavno preminulom ruskom ambasadoru u Ujedinjenim nacijama Vitaliju Čurkinu u Srebrenici.

Postavljanje biste na Petrovdan

Predstavnici udruženja u ponedeljak su Skupštini opštine Srebrenica predali zahtev za pronalaženje lokacije na kojoj bi bila postavljena spomen-bista Čurkinu.

Predsednik udruženja Vojin Pavlović rekao je da je razlog za pokretanje ove inicijative Čurkinovo zalaganje za istinu i sprečavanje izglasavanja britanske rezolucije o Srebrenici u UN, prenosi RTRS, pozivajući se na Srnu.

– Čurkin je kao ambasador Rusije, koja je stalni član Saveta UN, doprineo miru i stabilnosti u BiH i svojim angažovanjem doprinosio širenju istine o ratu u BiH i razbijanju zapadnih stereotipa po kojima svu krivicu za rat i stradanja snose Srbi – istakao je Pavlović.

On je dodao da je stav „Istočne alternative“ da srpski narod u Srebrenici i Republici Srpskoj i na ovaj način treba da oda priznanje i izrazi zahvalnost Rusiji i Čurkinu.

Pavlović očekuje dobijanje saglasnosti u kratkom vremenu da bi bista bila postavljena na Petrovdan, 12. jula, na dan obeležavanja godišnjice velikog srpskog stradanja u srebreničkoj opštini.

– „Istočna alternativa“ neće odustati od ovog predloga i podizanja spomen-biste Čurkinu ni po koju cenu – poručio je Pavlović.

Hrvati i muslimani u BiH su već izrazili negodovanje i pripremaju razne opstrukcije, ne bi li sprečili postavljanje spomeniku dokazanom prijatelju srpskog naroda.

(Vesti-online)

KOMENTARI2 komentara

  1. kuka says:

    Ispravno. Pozdravljam i podržavam inicijativu. Da je sprečavanje rezolucije UN o Srebrenici jedino što je učinio za Srbe, veliki gospodin Čurkin bi morao dobiti makar jednu bistu. A on je učinio mnogo više, zapravo je neprekidno brinuo o nama, bolje nego neki naši predstavnici.

  2. Sodom von Gomor says:

    Srebrenica kao i svaka druga lokalna samouprava ima pravo da podigne ovakav spomenik ako se u gradskoj slupštini inicijativa usvoji, pa ma koliko manjinci bili protiv, oni su samo manjinci. Osim samog spomenika treba uperiti bar 2 kamere u i oko spomenika ao bi policija Republike Srpske u slučaju eventualnog oštećivanja mogla da lako pronađe počinioce jer jasno je da muslimanska manjina a vidimo i hrvacka gaje neko čudno neprijateljstvo prema prijateljskom, antifašističkom ruskom narodu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *