ХАОС И ПРОБЛЕМИ У „РАЈУ“: Премијер Шведске тражи помоћ од војске због пораста уличних обрачуна

HAOS I PROBLEMI U „RAJU“: Premijer Švedske traži pomoć od vojske zbog porasta uličnih obračuna

29 septembra 2023

PREMIJER Švedske Ulf Kristerson pozvao je vrhovnog komandanta Švedskih oružanih snaga Mikaela Bidena da pomogne u suzbijanju porasta ubistava povezanih sa sukobom između kriminalnih grupa.

Njih dvojica će se danas sastati sa šefom policije kako bi razgovarali o ulozi vojske, prenosi Bi-Bi-Si.Biden je za list „Dagens niheter“ naveo da je spreman da pomogne policiji. Nije jasno na koji će se tačno način vojska umešati, ali postoje najave da bi vojnici mogli da preuzmu određene policijske dužnosti kako bi policiji oslobodili resurse za borbu protiv kriminala.

U Švedskoj je ovog meseca ubijeno 12 osoba u sukobu kriminalnih grupa, što je najveći broj od decembra 2019. godine, objavili su tamošnji mediji. Kristerson je rekao da Švedska do sada nije videla ništa slično, kao i da „nijedna druga zemlja u Evropi“ nije iskusila ovakvu situaciju. On je naveo da deca i nevini posmatrači sve više stradaju u sukobima bandi.

U izveštaju švedske vlade objavljenom 2021. godine navodi se da svake godine u pucnjavi umru četiri osobe na milion stanovnika, što je više od evropskog proseka, gde u pucnjavama umire 1,6 osoba na milion stanovnika. Švedska policija povezuje visoku stopu kriminala sa slabom integracijom imigranata, povećanjem jaza između bogatih i siromašnih i upotrebom droga.

KOMENTARI5 komentara

 1. milorad5 says:

  prave severni mexiko od njih...najeb.su švedjani ako se ORGANIZOVANO ne odupru tome...ovo je tek početak socijalnog inženjeringa rasturanja tog društva...sad im lome koske da bi ih posle nameštali kako oni žele:)..ako bre, zasužili su,ko pleše sa demonima mora noge da polomi,a familija smrdljivih advokata koja ih je KUPILA je sve samo ne dobri i humani ljudi,mada uživaju da se tako prikazuju:)to su zli potuljni pljačkaši i prevaranti spremni na svako zlodelo ako donosi pare i to se sad vidi...pretpostavljam da ovo sad ima neke veze sa rudarskim planovima u švedskoj koji teško da bi prošli u trenutnom švedskom političkom i kulturnom miljeu a istovremeno je i stavljanje švedske pod potpuni NATO politčki i bezbednosni patronat i kontrolu...taman posla da se pojavi opozicija sutra koja bi da preispituje švedsko članstvo u NATO..e ZATO služe ulični narko karteli sastavljeni od STRANACA,migranata koji švedsku i švedjane vide samo kao debelu ovcu za KLANJE,i služe kao pešadija za zavodjenje terora u švedskoj:)..ista priča čeka i dance i norvežane i fince a holandjani i benelux su već pod čizmom sasvim...uskoro će i francuzi da zažale debelo zbog "ekonomske zajednice za čelik i ugalj":)..kakvo nevino ime terorističkog projekta uništenja klasicističke kulture hrišćanskog verovanja, moralno-zakonskih normi i običaja koji su se ustalili u evropi bez obzira na sav haos koje su nacije prošle u toj istoj evropi:)..prave lošu i ružnu kopiju amerike od EU a de ćeš ružnije lice od satanista:),osim kao iskrivljena zombi parodija gospodara:),to je EU danas...sa švedjani iskušavaju prvi krug pakla...

 2. eksilencija Hill of shit says:

  EU je kultivisani, uljudbeni brate, ama rajski vrt da se mi razumemo, a ostalo je dzungla, posebno Rusija, Kina i Republika Srpska i Srbija :-)))

 3. spira says:

  Nadrealisti: U Švedskoj nemiri. ZDRAVO!!!!

  • EkRostand says:

   Bogami sve pogođeno u toj TLN,nisu samo Simpsoni babe Vange.

 4. Petrovgrad says:

  Kad malo bolje razmislim yabole me ona stvar za Svedsku.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *