ХАОС ИСПРЕД СВЕТЕ СОФИЈЕ: У Грчкој звоне звона (ВИДЕО)

HAOS ISPRED SVETE SOFIJE: U Grčkoj zvone zvona (VIDEO)

24 jula 2020

Hiljade vernika pohrlilo u Istanbul da prisustvuju prvoj molitvi u Aja Sofiji od kako je pretvorena u džamiju. Došlo i do incidenta. Probijen kordon policije.

Pri tome, zanemarene su mere protiv širenja korona virusa, piše AP.Hiljade vernika i turista okupiralo je ulice oko džamije, a mnogi su i spavali u šatorima nedaleko od zdanja.

Molitvi u Aja Sofiji prisustvuje veliki broj vernika među kojima je u turski predsednik Redžep Tajip Erdogan.

U Grčkoj će zbog ovog događaja crkve zvoniti u znak protesta i na njima su spuštene zastave na pola koplja, a patrijarh Grčke pravoslavne crkve sluziće posebnu misu danas popodne.

Portparol grčke vlade Stelios Petsas kazao je da je danas težak dan i da su se „senke nadvile nad nama“ pretvaranjem Aja Sofije u džamiju.

„To je nešto što je šokiralo hrišćane širom sveta, ne samo Grke. Ranije smo upozorili da će to stvoriti nepremostiv jaz između Turske i hrišćanskog sveta“, izjavio je Petsas.

KOMENTARI5 komentara

 1. radmila says:

  U pravoslavnim hramovima se odrzavaju sluzbe, ne mise.

  • Vreme says:

   Izgleda sestro da ovu informaciju mehanicki prevodi neko ko nazalos malo zna o veri

 2. Zaliv says:

  Jos jedan dokaz kako nemaju obraza i casti, kako im je vera zapravo veoma diskutabilna jer nemaju problem da se mole u hriscanskoj crkvi

 3. petrovgrad says:

  Ko da zaštiti Svetu Sofiju, ovi sa zapada, nema šanse. Samo u Nemačkoj je preko 400 katoličkih crkava i katedrala pretvoreno u džamije unazad dve decenije.

  • Zaliv says:

   Mozes li da navedes jednu?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *