ХАОС МЕЂУ САВЕЗНИЦИМА: Турска војска убила америчког војника!? РАТ НА ПОМОЛУ

HAOS MEĐU SAVEZNICIMA: Turska vojska ubila američkog vojnika!? RAT NA POMOLU

3 maja 2019

Koalicija za borbu protiv Islamske države predvođena SAD objavila je informaciju da je pripadnik američke vojske poginuo u borbama u severnoj Siriji.

Zvanična izjava koalicije kaže da je vojnik Majkl Tomason (28), iz jugozapadnog Detroita izgubio život 29. aprila, bez davanja dodatnih detalja. Međutim, Tomasonova porodica je rekla da je „ubijen iz vatrenog oružja“, kaže lokalni WXYZ TV.Tomasonova smrt ponovo se pojavila na vestima 1. maja, kada je nekoliko kurdskih izvora i zapadnih aktivista bliskih proameričkim Sirijskim demokratskim snagama (SDF) potvrdilo da je vojnik SAD ubijen od strane turske vojske. Prema tim izvorima, Tomasonovo vozilo je bilo na meti turske vojske dok je prolazilo kroz područje Zur Maghara u blizini severnog sirijskog grada Ajn Arab, poznatijeg kao Kobane.

Izvori dalje tvrde da su mediji povezani sa Turskom objavili nekoliko izveštaja uoči 29. aprila koji se hvale napadom na američko vojno vozilo. Međutim, nakon dodatnih istraživanja takvi izveštaji nisu pronađeni. Koalicija koju predvode SAD i turska vojska do sada nisu komentarisali ove optužbe. SDF još nije dao nikakvu zvaničnu izjavu o tom pitanju.

Moguće je da SAD i Turska kriju incident kako bi izbegli diplomatsku krizu. Međutim, postoji i dobra šansa da kurdske snage naprave ove optužbe kako bi povećale pritisak na Ankaru.

(Pravda)

KOMENTARI6 komentara

 1. Gardista says:

  Ala masu da se vidi ko je.

 2. živoder iz Oseka i Ovčare says:

  Još jedna crna vreća :-))) Samo nek se NATO-ovci svađaju ;-*)))

 3. petrovgrad says:

  Šta će on tamo.

 4. Boss Serbia says:

  Op,op....! Mogli bi malo i da prokrvare ameri od strane osmanlija....

 5. Lazar says:

  Pozlatila mu se, ma ko bio zaslužan za ovu divnu vest. Treba đubrad tamaniti bez milosti.

 6. Svetovid says:

  normalno, ko mačem seče od mača i strada.Bilo bi glupo da je poginuo na pešačkom prelazu.I došao je u tudju zemlju da ubija ili da bude ubijen.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *