ХАОС НА ЦНН-у због Трампа и Русије

ХАОС НА ЦНН-у због Трампа и Русије

27 јуна 2017

Три новинара ЦНН дали су оставке након повлачења чланка о наводним везама између руског инвестицијског фонда и блиског сарадника председника Доналда Трампа.

Томас Франк, аутор споменутог текста, Лекс Харис, водитељ нове редакције за истраживачко новинарство, и Ерик Лихтблу, уредник редакције, нису више део ЦНН.

ЦНН је у петак саопштио да повлачи раније објављену причу која повезује Антонија Скарамучија с истрагом Конгреса о руском Директном инвестицијском фонду.

„Та прича није удовољила уредничким стандардима ЦНН и повучена је. ЦНН се извињава господину Скармучију“, саопштила је у суботу та мрежа.

Према саопштењу, на колегијуму у понедељак члановима истраживачке редакције је речено да повлачење текста нужно не значи да је нетачан, али да још увек „није довољно чврст“.

Скарамући је реаговао на тај текст, а у суботу је прихватио извињење.

„ЦНН је донео добру одлуку. Учинио је то са стилом. Извињење прихваћено. Сви правимо грешке. Настављам даље“, написао је Скарамучи на Твитеру.

Франк је искусан новинар који је радио и за “Ју-ес-еј тудеј“ и “Њуздеј“ док је Лихтблу добитник Пулицера, а ЦНН-у се придружио у априлу након преласка из “Њујорк тајмса“.

Харис је уредником истраживачке редакције именован у јануару. Пре тога је био извршни уредник емисије ЦННМонеy.

KOMENTARIЈедан коментар

  1. Trifun says:

    Provaljena je antiruska masina lazi i podvala! Nema nazad.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u