ХАОС НА ДОДЕЛИ НОБЕЛОВЕ НАГРАДЕ ЗА МИР: Студенти напали КИСИНЏЕРА (ВИДЕО)

HAOS NA DODELI NOBELOVE NAGRADE ZA MIR: Studenti napali KISINDŽERA (VIDEO)

22 oktobra 2018

Oko 100 demonstranata protestovalo je protiv bivšeg američkog sekretara i dobitnika Nobelove nagrade za mir Henrija Kisindžera na Njujorškom univerzitetu. Neki od njih su se pojavili na događaju kojem se moglo prisustvovati samo uz pozivnice i uzvikivali su uvrede Kisindžeru, nazivajući ga „ratnim zločincem“ optuživši ga za genocid.Desetak studentskih grupa organizovalo je protest nazvan „Bez ratnih zločinaca na Njujorškom univerzitetu“, kako bi osudili bivšeg američkog državnog sekretara Henrija Kisindžera i njegovu ulogu u oblikovanju američke politike prema Čileu, Kambodži i Vijetnamskom ratu. Kisindžer je držao govor na „Sternovoj biznis školi“ Njujorškog univerziteta na 45. godišnjici primanja Nobelove nagrade za mir.

Oko stotinu demonstranata sa transparentima, na kojima je pisalo „osudite Kisindžera“ i „ratni zločinac“, okupilo se ispred zgrade u kojoj je Kisindžer držao govor, navod list njujorških studenata „Vašington skver njuz riports“.

Neki od demonstranata su uspeli da se infiltriraju među publiku, koja je mogla samo uz pozivnice prisustvovati događaju na kojem je Kisindžer govorio o svojoj diplomatskoj karijeri. Njegov govor je prekidan nekoliko puta uvredama. Obezbeđenje je izvodilo one koji su prekidali govor.

„Ti si odgovoran za smrt hiljade Latinoamerikanaca, uključujući i moje bliske rođake“, viknuo je jedan od „gostiju“, pre nego što je „udaljen“.

Drugi je nazvao Kisindžera „ratnim zločincem“ i optužio ga za genocid, a zatim i da je „isti kao i nacisti“ i da su mu „krvave ruke“.

„Zaslužili ste da odgovarate za ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zaslužili ste da idete u zatvor i istrunete u paklu“, vikao je još jedan posetilac na bivšeg američkog diplomatu.

Kisindžer je ostao miran tokom incidenata. Podsetio je na svoju diplomatsku službu tokom Hladnog rata i vreme provedeno u američkoj vojsci boreći se protiv Nemaca, i to kao nemački Jevrejin koji je sa porodicom emigrirao iz Nemačke kao petnaestogodišnjak. Govorio je i o svom viđenju izraelsko-palestinskog konflikta, mandatu Donalda Trampa i veštačkoj inteligenciji.

Iako je u diplomatskim krugovima veoma cenjen zbog pionirske uloge u politici detanta sa Sovjetskim Savezom kao i u približavanju SAD i Kine, Kisindžerovi protivnici ga optužuju zbog odluke SAD da bombarduju Kambodžu i podrške vojnoj hunti Augusta Pinočea u Čileu.

(Sputnjik)

KOMENTARI3 komentara

  1. milorad says:

    ako stoka matora nema gore džukele od njega i onih koji su na vijetnamu i s.koreji JOŠ ONDA oštrili zube za sve nas.Komunisti su tu bili SASVIM U PRAVU.

  2. Deda Micko says:

    Jevrejski krokodil jeste jedan od najvecih ratnih zlocinaca naseg vremena.

  3. hirohito says:

    Krvavi patuljak, zločin u Kambodži ne zastareva!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *