ХАОС НА КОСМЕТУ! Шта се то дешава са Тачијевом војском?

HAOS NA KOSMETU! Šta se to dešava sa Tačijevom vojskom?

7 jula 2018

Plan Prištine da raznim prečicama formira  tzv. „vojsku Kosova“ teško će se ostvariti, o čemu svedoči i njihova povećana nervoza i još snažniji napadi na rukovodstvo u Beogradu, po čijim informacijama je skoro polovina srpskih pripadnika Kosovskih bezbednosnih snaga (KBS) izašla iz tog sastava.

Navodi se da poslednjih dana sve više Srba, pripadnika KBS, napušta ovu formaciju koja je zamišljena kao temelj budućih oružanih snaga.Oko 300 pripadnika KBS iz redova Srba već je izašla odatle, pošto su svesni da bi uskoro mogli da budu zloupotrebljeni. Navodi se da su i prištinski mediji preneli da je samo u poslednjem talasu dvadesetak Srba iz Gnjilana podnelo zajednički zahtev za napuštanje KSB.

Sve su to predstavnici privremenih institucija i analitičari sa Kosova predstavili kao direktnu posledicu pritisaka iz Beograda.

Navodi se da je direktor Instituta za afirmaciju međuetničkih odnosa Fatmir Šeholi izneo „podatak“ da srpski predsednik Aleksandar Vučić putem ministra odbrane Aleksandra Vulina i direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Djurića „vrši pritisak i ucenjuje pripadnike kosovskih bezbednosnih snaga srpske nacionalnosti da napuste tu instituciju“.

Navodi se i da je čak i ambasador SAD u Prištini, Greg Delavi, rekao da je zabrinut što Srbi napuštaju KBS.

Podseća se da je Vulin u petak rekao da za Srbiju „apsolutno nije prihvatljivo“ formiranje bilo kakve vojske na teritoriji Kosmeta.

„Svaki Srbin koji živi na Kosovu i Metohiji treba dobro da zna da služenje u nekakvoj lažnoj vojsci Kosova jeste služenje protiv sopstvenog naroda i služenje protiv sopstvene države.

Oni prave tzv. vojsku Kosova da bi destabilizovali region i da bi pokušali da ugroze Srbiju i Srbe“, poručio je Vulin.

Đurić je kazao da „najnoviji napadi Šeholija, Rahmana Rame i Ramuša Haradinaja na Srbiju i njeno rukovodstvo pokazuju koliko su nervozni zbog insistiranja da se spreče novi sukobi i formiranje tzv. vojske Kosova“.

„Ta tzv. vojska služila bi isključivo da izazove sukobe među Srbima“, naveo je Đurić.

KOMENTARI3 komentara

  1. rajko says:

    Pametno. Bolje je da srbi blagovremeno napuste ideju o nekoj vojsci na Kosovu nego da se naoruzani direktno suprostave siptarima. To isto treba da uradi i policija a zatim da formira policijske snage iskljucivo od srba. Samo taj put vodi ka sledecem velikom koraku - povratku prognanih na KiM. Povratak prognanih je jedina prava i postena borba koju ni jedna zemlja EU ne moze da ospori.

  2. živoder iz Oseka i Ovčare says:

    Nisu se oni povukli da ne bi bili zloupotrebljeni nego zato što "kosovska vojska" NEMA PARA ZA PLATE, a i sigurno da im tamo među šiptarijom nije preterano ugodno.

  3. Zoran says:

    Srbi...hahahaha. Do juce ih klali, sad sa njiam u vojsku.... A sto ste uopste ulazili u tu vojsku?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *