ХАОС НА КОСОВУ – ПАЛА ВЛАДА У ПРИШТИНИ: Харадинај поднео оставку!

HAOS NA KOSOVU – PALA VLADA U PRIŠTINI: Haradinaj podneo ostavku!

19 jula 2019

Premijer takozvanog Kosova Ramuš Haradinaj podneo je ostavku, javlja RTS.

Na sednici takozvane kosovske vlade Ramuš Haradinaj je podneo neopozivu ostavku.

„Posle ove ostavke, mandat predajem narodu. Zvanično ću informisati sve relevantne institucije i ostaću uvek veran narodu. Bila mi je čast služiti državi, a ova ostavka je neopoziva. Odgovornost sada prelazi na predsednika, koji treba da precizira datum izbora“, rekao je Haradinaj.On je dodao da nije optužen pred sudom za Zločine za OVK već da je samo dao izjavu.

„Da nisam podneo ostavku, to bi samo naštetilo Kosovu,“ dodao je on.

Specijalni sud je formiran radi utvrđivanja zločina koje su tokom poslednjih sukoba na KiM počinili pripadnici tzv. OVK nad Srbima i ostalim pripadnicima manjina i lojalnim Albancima, kao osumnjičeni.

On je rekao da će vlada nastaviti da funkcioniše bez vakuuma.

PALA VLADA U PRIŠTINI

Posle ostavke „kosovskog“ premijera Ramuša Haradinaja, pala je i „kosovska“ vlada.

KOMENTARI7 komentara

 1. rale says:

  Kriminalci hoće Kosovo a zapad laje na Srbiju

 2. Milan says:

  ODVUKOŠE TAKSE I HARADINAJA. Moraće da organizuju vanredne parlamentarne izbore pa ćemo zbog toga dobiti neko vreme. Sad je najinteresantnije da li će tj. kad će da ukinu takse. Haradinaj je kao razlog za svoju odluku o ostavci naveo to da je pozvan da se pojavi na saslušanju specijalizovanih haških komora kao osumnjičeni. Pre će biti da ga sklanjaju da im ne smeta, sa ciljem da konačno izvuku priznanje Kosova od strane Srbije. Moguće je da njegova tvrdoglavost u vezi taksi 100% odvela ga je na sud, a još važnije sa funkcije premijera. ... Haradinaj se danas svadjao zbog taksi, tražio je da svi politički lideri u Prištini obavežu se zajedničkom izjavom da takse na robu iz Srbije neće biti ukinute „bez priznanja (postignutog od strane) Srbije“. “Ako to uradimo, uveravam vas da dolazi priznanje. Dobijamo uslov za priznanje od Srbije“. ... Merkelova je danas govoreći o dijalog BG-Priština istakla da “Takse na srpsku robu su dovele do nazadovanja, a ne do napretka". ... "Predsednik Odbora za spoljne poslove američkog Senata Bob Menendez izjavio je u Vašingtonu da je veoma važno da Kosovo bude spremno za završnu fazu dijaloga." - a da bi bilo spremno za nastavak dijaloga MORA POVUĆI TAKSE. ... Pre toga vrhovni komandant NATO-a snaga u Evropi posetio je Beograd, a pre njega Makron je bio u poseti. Vučić je pre dva dana 16.07.2019 pevao svoju staru pesmu: Nastavak Berlina najverovatnije u septembru, rešenje mora da bude „nešto između“. ... KOLIKO NJIH JE PRDEFILOVALO OVIH DANA A SVE ZBOG PRIZNANJA KOSOVA. ČEMU TOLIKA ŽURBA, ČEGA SE BOJE?

 3. Marinko says:

  Brže je završio sa foteljom nego što su neki analitičari smatrali. Naravno Evropi je jasno da mora da menja čitavu generaciju krvoločnih (željnih tudje teritorije) albanaca, jer već sada Evropa shvata da ima posla sa agresivnim kriminalcima albanskog podzemlja, pa su rešili da stave nešto mladje političare koji će da vladaju i smišljaju nove načine eksodusa Srba sa Kosova. Što se tiće Taći republjik uskoro bi mogli da čujemo kako će Haradinaju još jednom da pošalju kartu iz Haga u jednom pravcu zbog zločina nad Srbima i ubijanje sobstvenog naroda radi prekrivanja dokaza... Uvek postoji jači od jačeg, znači da je morao podneti odstavku...

  • Milan says:

   Hvata ih panika, zbog zaokretanja Turske. NATO i SAD, a to znači i EU boje se da neće stići na vreme da završe širenje NATO-a na ceo Balkan. Zato žure da na prvom mestu završe pravljenje potpuno nezavisne države Kosovo. Tako mora tim redom. Severnu Makedoniju su već upakovali u NATO kompoziciju, a sada ih svrbi da što pre upakuju u NATO kompoziciju Kosovo, zatim tek tada mogu da se pozabave sa krnjom Srbijom i celo vreme i uporedo sa ove dve potencijalne NATO članice svrbi ih BIH. ... Za nas je čak bilo dobro dok se držao Haradinaj i dok je držao takse, jer nije bilo daljih pregovora te proces proširenja NATO-a je stajao. Posle okončanja pregovora mogu da ubace dva balkanska "krompira" u NATO voz: Kosovo i krnja Srbija.

 4. Istina says:

  Došao poziv iz Haga, odkako su Rusi prestali da plačaju Međunarodni sud, mora da su ponovo aktivirali poternice?

  • prorok says:

   treba kazniti sud, one ko je zaista bijo ubica civila i svog naroda ,u jugoslaviji, Bog samo sudi

 5. Miroslav says:

  Kosmet nije njihova zemlja da je dele kome hoće. Ima pubo zemlje u Americi pa ako su Amerikanci toliko velikog srca, nek im dadnu deo svoje zemlje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *