ХАОС НА КОСОВУ! Поплаве носе све

HAOS NA KOSOVU! Poplave nose sve

11 januara 2021

Na Kosovu su poplave srušile još jedan most, a u nekoliko opština evakuisano je stanovništvo zbog opasnosti od vode.

Voda je odnela most u selu Dobrošec u opštini Drenovica, prenosi prištinska „Koha“.U opštini Gnjilane evakuisano je 15 stanovnika, iz sela Gnjilane, Mališeva, Ugljare, Bresaljce – Jabukće i Šilovo gde je srpska zajednica, a nadležne službe primile su i 87 poziva za pomoć.

Lokalne vlasti saopštile su da je naneta velika šteta na infrastrukturi, javnoj i privatnoj imovini.

Naneta je velika šteta i privatnom sektoru, jer je voda ušla u brojne prodavnice.

Ranije je objavljeno da je poplavljena i opština Kamenica kao i da je voda odnela i dva mosta – jedan u ataru sela Ajnovce i drugi u selu Močare, piše portal Reporteri.

Teška situacija je i u selu Koretin, a obilne kiše i poplave napravile su probleme i u drugim delovima KiM, i skoro svi putevi su u blokadi.

Na nekoliko mesta u Gračanici i Lapljem Selu voda izvire iz kanalizacije. Dvorište škole „Miladin Mitić“ u Lapljem Selu je takođe pod vodom. Bujica je zahvatila i deo u kojem se nalaze stamebene zgrade u ovom selu.

​Ministarstvo infrastrukture objavilo je da su blokirani putevi Priština-Peć, Kamenica – Strezovac, delovi puteva u Gnjilanu, Uroševcu, put Brezovica-Šar, Priština-Mutivode i mnogi drugi.

U Gnjilanu se izlila reka Miruša, dok su poplavljena sela Livoč i Eperm, piše portal Lajmi.

Teška situacija je i u Kosova polju, a predsednik te opštine Ali Topali rekao je da su formirani timovi za procenu štete.

U toj opštini došlo je i do evakuacije stanovništva iz određenih delova, a ono obavlja policija čamcima, piše Gazeta ekspres.

Takođe, došlo je i do nestanka pijaće vode u naselju Kosovo Polje i Kalabrija u Prištini, prenosi Tanjug.
Kako javlja Radio Goraždevac jutros su poplavljena i sela u Metohiji.

Reka Kujavča koja protiče kroz Osojane izlila se iz svog rečnog korita i nanela ogromnu štetu jednom delu domaćinstava koje se nalaze uz obalu.

Poplavljene su oranice, usevi i poljoprivredno dobro.Poplavljeno je i Veliko Kruševo kod Kline gde je došlo do izlivanja Belog Drima i njegovih pritoka.

Poplavama je juče najviše bila pogođena opština Đakovica, javio je RTK2. Kosovske bezbednosne snage su u subotu uveče evakuisale građane, čiji su domovi poplavljeni. Nehat Koćianj iz Agencije za upravljanje vanrednim situacijama, rekao je za „Indeks onlajn“ da se situacija u opštini Đakovica pogoršava, gradske ulice su pod vodom. U gradu je evakuisano 9 porodica koje su privremeno smeštene na vojnom aerodromu. Evakuisano je 70 stanovnika sela Brekoč, prenosi „KoSSev“.

KOMENTARI2 komentara

  1. 1389 says:

    Žao mi je naših ljudi, a što se tiče Šipona, neka jim kiša kuće odnese, majku jim j....

  2. marko says:

    nek vrag nosi siptarsku gamad kolik osu proteral izpaalili kuca 50 000

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *