ХАОС НА САВЕТУ БЕЗБЕДНОСТИ УН ОКО СИРИЈЕ: Овако нешто се не памти, стање између Русије и САД никада напетије! (ВИДЕО)

HAOS NA SAVETU BEZBEDNOSTI UN OKO SIRIJE: Ovako nešto se ne pamti, stanje između Rusije i SAD nikada napetije! (VIDEO)

10 aprila 2018

Hitan sastanak Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija zbog navodnog napada hemijskim oružjem u sirijskom gradu Duma u Istočnoj Guti, počeo je danas u Njujorku.

Predstavnici Sjedinjenih Američkih Država i Rusije oštro su reagovali tokom sastanka, razmenivši oštre reči, prenosi Bi-Bi-Si.

Ruski izaslanik Vasili Nebenzja rekao je da je incident u Dumi bio režiran i da eventualna američka vojna akcija može imati „ozbiljne reperkusije“.

On je navode „belih šlemova“ nazvao izmišljotinom, a tu organizaciju optužio da širi lažne vesti.

– Drsko se preti Rusiji. Ton kojim se to čini prešao je granicu dozvoljenog. Čak ni u vreme Hladnog rata ovakav bezobrazluk prema Rusiji vaši prethodnici sebi nisu dozvoljavali – rekao je Nebenzja i dodao da istražitelji Organizacije za zabranu hemijskog oružja treba već sutra da odlete u Siriju kako bi proverili optužbe vezane za napad.

Američka ambasadorka Niki Hejli rekla je da Rusija na svojim rukama ima „krv sirijske dece“.

– SAD su odlučne da čudovište koje baca hemijske bombe na sirijski narod nateraju da položi račune – navela je Hejli.

Prethodno je specijalni izaslanik UN za Siriju Stafan de Mistura izjavio da je sastanak sazvan kako bi se skrenula pažnja na lokalne, nacionalne i međunarodne grupe koje su već uključene u oružane sukobe ili još uvek mogu da eskaliraju konfrontacije.

– Nedavni razvoj događaja nosi više nego ikada ranije „opasnost koja okružuje višestruka sporna pitanja na Bliskom istoku“ koja bi mogla imati razorne posledice. Kriza u Siriji može da se razvije u veću krizu međunarodne bezbednosti – rekao je De Mistura.

Snage sirijskog predsednika Bašara al-Asada optužene su da su u subotu koristile hemijsko oružje u napadu na Dumu, gradu pod kontrolom pobunjenika.

Procenjuje se da tokom napada poginulo između 40 i 60 osoba, ali medicinski radnici kažu da bi broj mogao da poraste.

Sirijska vlada je demantovala da su njihove snage izvele bilo kakav hemijski napad.

(Blic)

KOMENTARI3 komentara

  1. Miraš says:

    Satansko licemerstvo je na svetskoj sceni! Ona jedino želi da ubija Sirijce i još da se to shvati kao pravda - kao borba izuzetnih američkih pravednika za očuvanje sirijskih života.

  2. Roy says:

    Aha, opleti, opleti. Da Bog da se pojeli i jedni i drugi sluge sotonske

  3. Sasha says:

    C.I A is Sorse of all evil terrorism on earth, american people be wiser consider your familys and loved ones if otherwisse will be no time for second chance,for you and yours,your govenment hase been pushing russia in war there will be big Regrates.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *