Haos na sednici Demokratske stranke, traži se ostavka Đilasa

Haos na sednici Demokratske stranke, traži se ostavka Đilasa

8 septembra 2013

tadic-djilas-goVišemesečna trvenja u Demokratskoj stranci kulminirala su na sednici Glavnog odbora, koja je upravo u toku u Sava centru, a neki od funkcionera, među kojima su i Boris Tadić i Dragan Šutanovac oštro su kritikovali rad rukovodstva stranke.

Kako saznaju „Novosti“, Dragan Šutanovac otvoreno je poručio stranačkim kolegama da se DS nalazi u velikim problemima, a da rukovodstvo gura glavu u pesak:

– DS više nije Titanik koji je potonuo u jednoj noći, već brod od šećera, na kome neki vide samo šećer, a ne da se iz dana u dan topimo. U rukovodstvo stranke biramo najgore, a drugima držimo predavanje. Moramo da menjamo rukovodstvo – poručio je Šutanovac na sednici GO.

Janko Veselinović, zamenik šefa poslaničkog kluba DS u Narodnoj skupštini, koji je govorio među prvima, kritikovao je rukovodstvo, na čelu sa Đilasom, i poručio da neće da glasa o izveštaju predsednika o radu stranke u prethodna tri meseca:

– U kolapsu smo, a i dalje ćutimo – apelovao je Veselinović na članove GO.

Oštar je bio i Radoslav Milojičić Kena, predsednik Smederevske Palanke, odakle je pre nekoliko nedelja i krenula inicijativa da se raspiše vanredna izborna skupština u stranci.

TADIĆ PORUČIO ĐILASU: VIDIŠ KAKO JE KAD TE NAPADAJU, A TVOJI ĆUTE

– Vidiš kako je kad te napadaju, a tvoji potpredsednici ćute. Tako si ti meni sve vreme radio – poručio je počasni predsednik Tadić Đilasu na sednici GO, i kritikovao stranačku nomenklaturu jer sprečava napredovanje DS.

Tadić se obrušio i na Živorada Anđelkovića, koji je ustao u Đilasovu odbranu nakon ižlaganja Šutanovca:

– Žiko ti si ovde rekao da si 12 godina učio da pričaš. Idi uči još 12 pa se javi za reč. A ti Balša (Božović), to što ti drugari govore da si super, to ništa ne donosi našoj stranci! Odakle ti ideja da onako govoriš u Skupštini? To mora da si od Žike učio.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *