ХАОС НА СЕДНИЦИ СБ УН

HAOS NA SEDNICI SB UN

20 avgusta 2021

Odlaskom Sjedinjenih Američkih Država i NATO-a Avganistan nije prestao da bude mesto iz kojeg potiču terorističke i narkotičke pretnje.To je izjavio stalni predstavnik Rusije pri Ujedinjenim nacijama Vasilij Nebenzja na sastanku Saveta bezbednosti UN.

„Čini se da je nakon tragičnih događaja 11. septembra 2001. Avganistan 20 godina bio pun američkih i NATO trupa, instruktora i savetnika, čija se svrha zvanično nazivala borba protiv terorizma i priprema avganistanskih nacionalnih bezbednosnih snaga za ovu borbu. U tu svrhu su angažovani ogromni ljudski i finansijski resursi“, objasnio je Nebenzja.

„Kakvi su rezultati ove pomoći i prisustva? Strani pomoćnici su otišli i svi dvadesetogodišnji napori u trenu su poništeni“, rekao je on.

Prema njegovim rečima, niko „nije hteo, a nije bio ni sposoban da se bori za uvedene vrednosti i interese stranih sila“.

„Da li je Avganistan prestao da bude mesto sa čije teritorije dolazi teroristička i narkotička pretnja? Naravno da ne. Ali sa tim će već morati da se pozabave nove avganistanske vlasti i susedi Avganistana“, konstatovao je ruski diplomata.

Nebenzja je naveo da će Rusija u Avganistanu sarađivati samo sa onim političkim snagama koje nisu povezane sa teroristima, „pre svega sa DAEŠ-om, Al Kaidom i grupama koje su sa njima povezane“.

„Nadamo se da će se sve avganistanske strane uzdržati od nasilja i pomoći u mirnom rešavanju situacije“, dodao je on.

KOMENTARI7 komentara

 1. persida says:

  Bla bla bla...

 2. Rista says:

  Evo šta tvrde ameri i naravno Srbi i Rusi - "Avganistanci su predati Talibanima na milost i nemilost!" I to svi mediji obrću tamo amo i šamaraju sa svih strana. Naš politički vrh to isto kaže i samo se malo dvoumio ko francuska sobarica a onda potpisao baš takav dokumenat nekog ispiranja američkih akkcija u Avganistanu, a na osnovu tog dokumenta Amerika sprema situaciju spram svojih daljih planova. Ostali trče da potpišu. A šta kaže Rista? Pa govorim od pre nego je došlo do ove situacije. "Avganistanska" vojska sa oko 300000 ljudi, izuzetno dobro naoružana američkim naoružanjem, vrhunski obučena(nije tačno da nisu obučeni) nije ni metak ispalila i sve je oružje predala talibanima i dobar deo vojske se priključio njima. Talibana ima sve zajedno po nekoj proceni oko 85000. Kakve bi oni šanse imali da su Marsovci kao što sad svi na svetu trube i da nisu Avganistanski narod, protiv debelo obučene i naoružane vojske koju je stvorila Amerika i koja je skoro 50 puta bolje naoružana i ima gotovo 4 puta više ljudi? Ko je pregovarao sa Talibani u Dohi 3 meseca? Moja baba živana ili Enver Hodža? Nisu naravno, a nisu ni Rusi ni Kinezi. I onda nekog iznenađuje da je Amerika indirektno i lukavo debelo naoružala Talibane, povukla se potpuno i ostavila im sve na raspolaganju kao na dlanu. Vojska "Avganistana" se uopšte nije predala, jer niko nije ni tražio da se preda, nego se po naređenju a i po sopstvenoj želji pridružila Talibanima. Što se tiče te "tajne" dalje se svira i sačekajte razvoj događaja.

  • persida says:

   Amerika je naoruzala talibane, to je faza jedan. Sledeca faza je da se talibani gurnu u rat sa Rusijom. Sta drugo?

   • I Love persida says:

    Da, sada će im biti saveznici za koncentrisan napad na Rusiju.

 3. Rista says:

  Na drugoj strani, naizgled debeli saveznik Rusije, Kina, pozove talibane još pre ove američke rapsodije i porazgovara sa njima sa najvišeg vrha Kine. Hehe...dalje se svira. Ako budem sve objašnjavao, postoji mogućnost "neshvatanja" a ja ne moram to više da gledam u čudu. Već mi je poznato i bolje posmatrati sa strane kako se predaje u osnovnoj školi svetske politike Amerike. Ti su časovi Srbima još uvek neshvatljivi što je samo po sebi neshvatljivo, a ostali rukovodici Sveta se prave blesavi da kao nisu videli da je Amerika naoružala Talibane do guše. Šta dalje...heh..dalje se svira. Ne vredi slepom pokazivati niti gluvom govoriti. A što se tiče miliona izbeglica...e pa njih će biti sigurno na stotine radi snimanja kao što je bilo i do danas, a tamo gde smeste te stotine, komšijama će se smrknuti život. Komšije su na Zapadu i u Srbiji kolateralna državna šteta ali miliona imigranata nije uopšte bilo, neće biti ni miliona Avganistanaca isto kao što nije bilo ni pandemije. Postoje izbeglice, biće i na hiljade Avganistanaca, postoji korona ali pandemija i talasi miliona izbeglica nikada nisu postojali. Važno da mi plaćamo korona vakcinu i zaštitu od izbeglica, mada je to samo sekundarna šteta. Ona prava još nije vidljiva ali dolazi.

 4. Vidovdanski Uranak says:

  U najnovijim vestima televizije kabul navodi se da će prvi zakon koji će usvojiti talibani biti zakon o pravu lgbt populacije da može javno da promoviše svojea seksualna opreseljenja,jer je to najveće civilizacijsko dostignuće,po zapadnim standardima.

  • doktrina soka says:

   uvek ih je bilo i biti ce, nije to civilizacijska tekovina,jos od rimljana,pa ako hoce ici ulicom i vikat ja sam peder,nek im ko im je kriv.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *