ХАОС НАД АТЛАНТИКОМ! НАТО пресрео руске авионе 10 пута у једном дану, Москва оштро: Они следе пут сукоба!

HAOS NAD ATLANTIKOM! NATO presreo ruske avione 10 puta u jednom danu, Moskva oštro: Oni slede put sukoba!

31 marta 2021

NATO avioni presreli su 10 puta u roku od šest sati ruske avione u nekoliko oblasti u svom vazdušnom prostoru iznad Severnog Atlantika, Severnog mora i Crnog mora.

Prema pisanju Bi Bi Si-a, za sada nema odgovora Rusije koja je nedavno optužila NATO da „sledi put sukoba“.Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg apelovao je na Moskvu da nastavi dijalog, a taj apel podržao je američki državni sekretar tokom prošlonedeljne posete Briselu i sedištu Alijanse.

Prema navodima NATO, iako ruški avioni nikada nisu ušli u njegov vazdušni prostor, oni ipak nisu transmitovali kodove transpondera, što predstavlja potencijalni rizik za civilne avione.

Odnosi između Moskve i NATO narušeni su 2014. godine kada je Rusija izvršla aneksiju Krima, i zbog dešavanja u istočnim delovima Ukrajine.

Odnosi su narušeni, navodi se, i zbog spora oko gasovoda Severnog toka 2, čemu se protivi SAD.

KOMENTARI2 komentara

  1. M says:

    Ne razumijem kako su to NATO avioni presreli Ruske avione u međunarodnom prostoru?!?Valjda su se samo međusobno susreli u međunarodnom prostoru u kom imaju pravo svi letjeti po međunarodnim standardima!Ne vidim u čemu je problem!?!Mogli bi i Rusi to raditi u međunarodnom prostoru ispred USA,kad bi i oni imali kvalitativne,kvantitativne i financijske mogućnosti za to!

    • Žarko says:

      Ajde razmisli malo pa pokušaj da deluješ pametnije!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *