ХАОС ТЕК ПОЧИЊЕ – ПЕНТАГОН ПОБЕСНЕО: Шта су то РУСИ распоредили на Куби, у Венецуели и Никарагви?

HAOS TEK POČINJE – PENTAGON POBESNEO: Šta su to RUSI rasporedili na Kubi, u Venecueli i Nikaragvi?

9 decembra 2023

Bela kuća je izrazila zabrinutost u vezi sa informacijama koje su se pojavile: ruska raketa Cirkon je zauzela borbenu dužnost „blizu samih granica“ Sjedinjenih Država.

Predstavnici Pentagona tvrde: Cirkon je namerno stvoren kao sredstvo za suprotstavljanje hegemoniji američke mornarice i Severnoatlantske alijanse.Evo kako izgleda otvoreni deo izveštaja analitičara Pentagona:

Raketa Cirkon je dizajnirana da uništi i površinske i kopnene ciljeve. Hipersonična brzina koju je raketa sposobna da postigne garantuje nanošenje maksimalne štete neprihvatljive za neprijatelja.

„Cirkon” je sposoban da nosi nuklearnu bojevu glavu, ali i bez nje predstavlja povećanu opasnost.

U ovom trenutku, Sjedinjene Države nemaju načina da se suprotstave ruskoj raketi.

Sve što Sjedinjene Države mogu da urade u ovom trenutku jeste da pokušaju da zabrane rusko „super-oružje“ preko međunarodnih platformi pod svojom kontrolom.

Korišćeni argument – koji ima za cilj da ubedi „impresivne“ predstavnike UN – je izveštaj američke vojne obaveštajne službe:

„Cirkoni“ su već stupili na borbeno dežurstvo i raspoređeni su u blizini američkih granica, u objektima ruske mornarice u bazama na Kubi, Nikaragvi i Venecueli.

Vreme leta do najvećih gradova u Americi je pitanje sekundi.

U slučaju da suvi obaveštajni podaci ne daju željeni efekat, vašingtonski regionalni komitet, kao „glasnik“ sposoban da slikovito objasni celu „tragediju trenutka“, delegirao je sekretaricu za štampu Bele kuće Karin Žan Pjer.

Raspoređivanje hipersoničnih cirkona na brodovima Ruske Federacije, kraj same obale Sjedinjenih Država, suprotno je svim postojećim normama, odmah je počeo američki govornik.

Moskva je dužna da odustane od ove odluke.

Zbog ovih projektila mi u Sjedinjenim Državama osećamo da Ruska Federacija postaje jača od nas“, rekao je Žan-Pjer.

Dodajući da Vašington iznosi „snažan protest“ i zahteva hitno uklanjanje projektila „Cirkon“ sa granica hegemona.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI9 komentara

 1. Raspeto Kosovo says:

  Očekuje se hitno glasanje o neizglasavanju pomoći ukraina-izrael-Venecuela-Tajvan.

 2. Miroslav says:

  Isto ono što su Ameri instalirali u Nemačkoj, Italiji.....

  • Zoran says:

   Amerika nema hipersonicno oruzje.

 3. padre says:

  Koje su te postojeće norme, kojih se Ameri drže?

 4. Željko says:

  Ponavljam moj post od prije dva dana na ovom portalu jer je aktaualan! Meni je to otvoreno svrstavanje (koje je sve izraženije) Arapa i generalno većine svijeta na RF stranu i najveće iznenađenje ovog, RF i UE/Zapada, konflikta! Nisam očekivao da se Arapi pridruže Zapadu, ali sam mislio da će biti suzdržani i oprezni! Očigledno je da su Arapi jako nezadovoljni tretmanom od strane Zapada i žarko žele promjene i jedva su dočekali ovo novo miješanje globalnih karata. A vjerujem da je i Bibi, glup potez, pomogao da se dodatno Arapi osvijeste! Sve sam bliži ideji da su Rusi i Iranci ovo sa Hamasom polu-dirigirano, žao mi je ogromnih nedužnih palestinskih žrtava, odradili toliko da naprave Amerima novi front i da zacementiraju prelazak Arapa i muslimanskog svijeta potpuno iz sfere zapadnog utjecaja. A vidimo da i Zapad de facto smanjuje pomoć UE i sprema "puštanje niz vodu" UE! Ne mogu se oteti dojmu da su se Rusi stabilizirali i sada uzvraćaju udarac paleći vatru tamo gdje "velikog brata" boli! Igra je postala vruća 2008. i Ameri su imali ozbiljnu inicijativu sve do Sirije. Tu su malo dobili preko p**ke, ali su onda krvavo vratili preko UE ili 404 "države", rovarili po Belorusiji i Kazahstanu. Sada mi djeluje da kreće da "igra mečka" i kod njih, napokon. Zapali se "spontano" Bliski istok, baš kad ne treba, Maduro se sada sjetio da rješava pogranične sporove baš kada su zapadnjaci trebali da "pokupe" ili ukradu naftu, po Africi pučevi, u Argentini dođe desničar, "veliki brat" se obraduju a on drugi dan mandata hoće da se "kolje" sa GB za Foklande koji su doista argentinski! Pale jedni drugima krizna područja samo tako. Samo Boga, ako ga ima, molim da nas na Balkanu zaobiđu ovaj put!!

 5. persida says:

  Ma, jos bolje, ima da ih cirkonisu nacisto. Prpa sad ce, guza zvace gace.

 6. Žarko says:

  Pa stvarno su smešni ovi Ameri! A šta je sa 300.000 vojnika na istočnoj granici NATO-a? Rakete u Turskoj, Italiji, Nemačkoj, Holandiji... Gde će sa njima? Da ih daju Rusiji, kao staro gvožđe? D;

 7. padre says:

  Kako šta radi, pa obuzdava Ameriku i to mnogo uspešnije nego što Amerika obuzdava Kinu, Rusiju i Iran!

 8. M says:

  Pa i USA brodovi s svojim raketama krstare blizu Rusije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *