ХАОС У АМЕРИЧКОЈ ВОЈСЦИ: Коронавирусом заражене посаде носача авиона „Теодор Рузвелт“ и „Роналд Реган“! СВЕ ВЕЋИ БРОЈ ВОЈНИКА ЗАРАЖЕН

HAOS U AMERIČKOJ VOJSCI: Koronavirusom zaražene posade nosača aviona „Teodor Ruzvelt“ i „Ronald Regan“! SVE VEĆI BROJ VOJNIKA ZARAŽEN

31 marta 2020

KORONAVIRUS stigao je i do posada dvaju američkih nosača aviona.

Prvo je Pentagon priznao da su na „Teodoru Ruzveltu“ zaražena dva mornara. Pa dva dana kasnije – da ih je 25. Taj brod je prethodno „posetio“ jednu vijetnamsku ratnu luku.Sada je već pred američkom vojno-pomorskom bazom Apra-Harbor na pacifičkom ostrvu Guam, gde će cela posada biti u karantinu jer postoje strahovanja da je inficirano više stotina mornara i oficira.

Dvojicu zaraženih ima i američki nosač aviona „Ronald Regan“, a to znači da ih takođe mogu biti desetine.

Pritom, taj broj nije poslednjih nedelja napuštao bazu Jokosuke u Japanu.

Već su se pojvile pretpostavke da se epidemija uveliuko širi u Oružanim snagama SAD i da postepeno postaje „vojno-politički faktor“.

Formalno, Pentagon tvrdi da američka vojna sila ima samo „nekoliko stotina inficiranih“.

Trenutno, SAD u vodama Persijskog zaliva imaju dva nosača aviona.

Ako se i posada „Ronalda Regana“ nađe za koji dan u karantinu, to će značiti sa Pentagon ima u funkciji samo šest nosača aviona klase „Nimic“.

Faktički: samo tri za operativnu upotrebu jer američki vojni propisi zabranjuju da svi nosači u isto vreme budu izvan svojih matičnih luka i teritorijalnih voda SAD.

Ministar odbrane SAD Mark Esper je zbog epidemije zabranio kretanje američkih vojnih jedinica u naredna dva meseca. To je ostavilo bez smene bezmalo 90.000 vojnika SAD razbacanih po svetu.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Vojna i ojdeSve says:

    Nebrinite sve ce da bude u redu... Pozadi nibiru je moja flota...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *