ХАОС У БЕЛОЈ КУЋИ: Харадинај тражи одбијање споразума, Американци му прете?

HAOS U BELOJ KUĆI: Haradinaj traži odbijanje sporazuma, Amerikanci mu prete?

4 septembra 2020

Nekoliko sati pre potpisivanja sporazuma Beograda i Prištine u Beloj kući tenzije pravi Ramuš Haradinaj koji traži odbijanje sporazuma, piše Gazeta ekspres.Amerikanci upozoravaju na sankcije protiv njega.

Očekuje se da će danas biti potpisan sporazum između Prištine i Beograda u Beloj kući, pod nadzorom američkog predsednika Donalda Trampa.

Preostalo je oko tri sata do Trampovog sastanka sa kosovskim premijerom Hotijem i predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, postoji napetost unutar kosovske delegacije u Vašingtonu, koju predvodi premijer Abdulah Hoti.

Gazeta ekspres saznaje da lider AAK-a Ramuš Haradinaj, koji je deo vladine koalicije, vrši pritisak na Hotija da ne potpiše sporazum.

Prema Haradinaju, sporazum, o kojem su se strane već dogovorile, ne bi trebalo da bude potpisan.

Alijansa za budućnost Kosova (AAK) Ramuša Haradinaja saopštila je danas da se ne slaže sa jednom tačkom sporazuma koji treba da danas u Vašingtonu potpišu delegacije Beograda i Prištine u prisustvu američkog predsednika Donalda Trampa.

Gazmend Silja, iz Alijanse nije precizirao o kojoj je tački reč i šta ona predviđa, ali je za porištinsku Kohu rekao da ta partija „neće dozvoliti da bilo ko drugi upravlja delom teritorije Kosova“.

On je tako donekle pojasnio vest „Gazete ekspres“ da Haradinaj vrši pritisak na kosovskog premijera Avdulaha Hotija da ne potpiše sporazum.

„Ni na koga ne vršimo pritisak. Zalažemo se za odbranu ustavnosti Kosova“, poručio je Silja.

Amerikanci su u međuvremenu upozorili da će svako ko se usprotivi nalogu imati Sjedinjene Države protiv sebe.

U međuvremenu, Hoti je spreman da potpiše sporazum, koji je dogovoren u jučerašnjim razgovorima, koji su takođe održani u Beloj kući.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Ruža Rumena says:

    Okupirana teritorija države Srbije,od strane terorističke organizacije,međunarodne,žire poznate pod imenom nato - ima ustav bato.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *