ХАОС У БИХ: Сукоб Церића и Изетбеговића због Срба и Србије

HAOS U BIH: Sukob Cerića i Izetbegovića zbog Srba i Srbije

29 marta 2021

Bivši reis-ul-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Mustafa Cerić oštro je kritikovao predsednika SDA Bakira Izetbegovića, zbog vakcinanacije građana BiH u Srbiji uz poruku da je poniženje sa vakcinama „prevršilo svaku meru“.

„Ne mogu da verujem da je tebi svejedno što naš narod ide kod Vučića po vakcine u Srbiju pored tvojih vrlih ministara i ministarke, koja ovih dana hoda po Khalidžu u crnoj arapskoj abaji od Rijada do Omana“, napisao je Cerić na svom Fejsbuk profilu, koji je aktuelnu situaciju nazvao „sramotom veka“.Obraćajući se Izetbegoviću, Cerić kaže da mu nije jasno kako je moguće da Bošnjaci u vlasti nisu bili u stanju, nisu bili sposobni da nabave dva-tri miliona vakcina za Bošnjake.

Uverava da je bilo dovoljno samo telefonirati prijateljima širom sveta, a posebno arapskim zemljama, koji, kako kaže, imaju viška vakcina i koji bi ih rado dali Bošnjacima samo da „ne idu u Srbiju da kupuju zdravlje po cenu svoje časti i svog ponosa“.

Cerić Izetbegovića pita kako iko bosanskoj vlasi može mirno da spava dok gleda redove bosanskih građana kako hrle u Srbiju, za koju tvrdi da im je toliko „zla nanela na telu i duši, koja negira genocid, koja nema empatiju za njihov bol i patnju, ali, eto, ima sažaljenje za njihov strah od korone da ih vakciniše“.

Cerić ide i korak dalje i pita Izetbegovića da li je iko iz Bosne od bosanskih lekara proverio sadržaj i kvalitet tih vakcina, koje Bošnjaci primaju u Srbiji.

Poručio je i da bi on vakcine izbio iz kamena, ali da ne bi dopustio, kako kaže, „ovu sramotu veka za naš narod i državu“.

Trebalo se više osloniti na turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana, kojem je, kaže, Alija u amanet ostavio da brine o Bošnjacima i Bosni, prenose Novosti.

„Zar nije ovo pravi istorijski, vekovni trenutak, za padišaha Erdogana da se pobrine za Bošnjake/Bosance jer samo su oni ovde u pitanju. Naše komšije Hrvati imaju Hrvatsku, a naše komšije Srbi imaju Srbiju“, napisao je, između ostalog, Cerić.

KOMENTARI5 komentara

 1. ko says:

  Cericu ti si kao i Bakir p.zda.

 2. Kosovac says:

  Mustafa Cerić ne primećuje koliko je pao nisko sa izjavom „Hrvati imaju Hrvatsku, Srbi imaju Srbiju, a mi?“. Otpao od Srpskog naroda, mrzi Srbe, a sebe žali što je siroče. Odvratan mu je srpski jezik, a ne zna kojim bi drugim jezikom progovorio. Grozi se od srpske vakcine, a priželjkuje nedostupnu Tursku vakcinu. Mislim, nije mu lako. Možda bi neki dobar psiholog mogao da pomogne Mustafi Ceriću, i ostalim Muslimanima sličnim njemu. Ili je možda to beznadežan slučaj, zato što čim je otpao od nekog naroda i toliko mrzi svoje korene, znači da ima veliku mentalnu grešku, nepopravljivu. Ili ga (ih) je možda Austro-Ugarska i Sorošoidna indoktrinacija toliko zahvatila da mu (im) je to prešlo u gene. Loša genetika stvorena uslovnim refleksima.

  • Dražen Jovan Petrović says:

   Ovaj gadni balija priča samo o vakcini za muslimane,ne spominje Srbe i Hrvate u Republici Srpskoj i Federaciji BiH.Ko će vakcinisati Srbe u Mostaru?Šta je s našim Srbima u Bihaću i Tuzli?Šta je s Hrvatima u Travniku?Brine gadni balija samo balijsku brigu.

 3. Kulak says:

  Odmah se oseti iskompleksiranost izmišljene nacije.Jadni li su.

 4. Gardista says:

  Svi muslimani koji su dobili vakcinu u srbiji sputnjik v, posle toga mogu na liturgiju da se krste sa tri prsta i slave slavu. Uzivajte u prasetini

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *