ХАОС У БРИТАНИЈИ! Народ се побунио, војска неће обучавати Украјинце!

HAOS U BRITANIJI! Narod se pobunio, vojska neće obučavati Ukrajince!

13 septembra 2023

BRITANSKA vojska smanjila je broj treninga za ukrajinske vojnike za trećinu nakon brojnih žalbi građana koji žive u susedstvu vojnih poligona na kojima se obuke obavljaju na nesnosnu buku.

Obuka za ukrajinske vojne snage u vojnoj bazi Lid Rejndžes u Kentu ograničena je nakon što su se okolni stanovnici žalili na veliku buku od paljbe iz vatrenog oružja, ali i na eksplozije i dim, piše britanski „Tajms“.Kako se navodi, više pisama stiglo je na adresu Gradske skupštine Lida u kojima se traži da se nešto preduzme povodom buke sa vojnog poligona, a nakon toga Ministarstvo odbrane odlučilo je da smanji broj treninga za Ukrajince za 30 odsto.

Alan Smart (63) koji živi u blizini 150 godina stare vojne baze zatražio je čak da baza bude zatvorena.

– Eksplozije su zaista bučne. Prozori podrhtavaju od njih. To je ubistvo – mrzim što živim ovde, ali je nevolja o tome što iznajmljujemo, rekao je Smart, a prenosi britanski list.

Navode se i reči Vivijan Ford koja sa mužem već sedam godina živi preko puta Kampa za vojnu obuku u Lidu, a koja opisuje da cela kuća vibrira od detonacija.

Velika Britanija bila je domaćin za 17.000 pripadnika Oružanih snaga Ukrajine od početka sukoba u ovoj zemlji kao deo „Operacije Interfleks“. Većina je prošla standardnu intenzivnu petonedeljnu obuku, ali je bilo i onih koji su imali specifičnu ratnu obuku, navodi se u tekstu.Britanski marinci obučavali su 900 ukrajinskih komandosa za napad amfibijama, u nastojanju da pokušaju da probiju ruske linije preko Dnjepra, a ukrajinske vojnike Britanci su obučavali i kako da koriste tenk „čelindžer 2“.

„Telegraf“ citira i stanovnike Lida koji „patriotski“ trpe buku sa vojnog poligona i podržavaju Ukrajince koji, kako kaže Džun Bomont (80) „samo brane svoju otadžbinu“.

Portparol Ministarstva odbrane kaže da se u bazi Lid Rejndžes održavaju veoma važne obuke od ranih 1900-tih.

– Smanjili smo broj obuka. Imamo stroge procedure nadzora kako bismo obezbedili da buka ostane ispod nivoa dogovorenog sa lokalnom zajednicom, iako na jačinu zvuka i rasprostiranje može uticati pravac vetra i vremenski uslovi, objasnio je portparol.

KOMENTARI2 komentara

  1. Hector says:

    Žive pored vojne baze i poligona i žale se na buku!? Zvuči kao nekakav skeč iz Monti Pajtona.

  2. Protokoli hrvackih ludaka says:

    E,vidiš, TO je veeeeoma važna vest.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *