ХАОС У ЦРНОЈ ГОРИ: Мираш Дедеић тражи да се ухапси Амфилохије!

HAOS U CRNOJ GORI: Miraš Dedeić traži da se uhapsi Amfilohije!

4 novembra 2015

Mitopolit-Amfilohije-Radovic-Mitropolit-Mihailo-620x350Crnogorska pravoslavna crkva pozvala je danas tužilaštvo da „pravdu štiti“ procesuiranjem predstavnika Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori i „njenog vođe“ mitropolita Amfilohija, a zbog poslednjih protesta opozicionog Demokratskog fronta koji su završeni nasiljem.

Mitropolit CPC Mihailo (Miraš Dedeić) je u saopštenju naveo da državni organi pripremaju tužbe protiv „počinilaca vandalskog napada na ustavni poredak“, ali i ocenio da „svi njihovi postupci i radnje nijesu celoviti i dostatni, ako se lociraju samo na izvršioce kriminogenih i destruktivnih radnji sa rušilačkih protesta u Podgorici“.

– Poslednji događaji u Podgorici potvrđuju da devastator neće stati u svojoj misiji – naveo je Mihailo i dodao da Amfilohijev „dosadašnji i budući angažman i akreditacija u Crnoj Gori nema crkveni, duhovni i pravoslavno-hrišćanski karakter“.

Mitropolit kanonski nepriznate CPC Mihailo označio je Amfilohija kao „duhovnog vođu“ anticrnogorskog pokreta koji „urušava, predano, građansko biće i karakter Crne Gore“.

Mihailo je Amfilohija i SPC okarakterisao i kao „državu u državi“, „uzdignutog do neprikosnovenog anticrnogorskog vođe koji organizuje i pokreće ideološki, politički, praktično, a ne samo verbalno, brojne aktivnosti protiv svega što je crnogorsko i legitimno“.

– U tome naročito dolaze do izražaja Amfilohijevi istupi i akcije protiv emancipatorskih, duhovnih i sveukupnih državnih i društvenih pravaca razvoja crnogorskog društva u celini – zaključio je mitropolit CPC.

KOMENTARI4 komentara

  1. Goran says:

    Nalogodavci su nacisto popizdili , izgleda da pocinje otvoreni rat gdje ce glave padati. Smradovi jedni, znaju dobro na koju kartu da igraju da izazovu krv. CG ima premalo stanovnika da bi se zapoceo bilo kakav bratoubilacki rat, mozda je naj pametnije da se Amfilohije skloni u Srbiju , trebalo bi jos malo pricekati da cika Sem poklekne ,doci ce brzo dan kad ce milo ostati bez vlastitog osiguranja sa svim svojim prljavim novcem koji ce tada biti totalno obezvrijeden,,,, bilo bi zaista suludo da se pravoslavci medusobno ubijaju , ,,to je bas ono sto oni pripremaju. I Ruju su pokusali na isti nacin , i bas zbog toga sto Rujo nije nasjeo, oni su popusili.

  2. Meri says:

    Žuri se USrA da odvede malenu Crnu Goru u NATO, boje se i ostarelog Amfilohija.

  3. Apis says:

    Miras Dedić. Bilo bi dobro tebe snimati kad budes umirao. Poucno je narodu pokazati kako sotona crkava. A pozeljno da ti svi prisutni pisaju u bradu. Nad se da ćes goreti u vecnom paklu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *