Хаос у Црној Гори: Мушкарац у Подгорици бацио бомбу на амбасаду САД па се разнео

Haos u Crnoj Gori: Muškarac u Podgorici bacio bombu na ambasadu SAD pa se razneo

22 februara 2018

Nepoznati napadač bacio je bombu na ambasadu SAD u Crnoj Gori, da bi se neposredno nakon toga razneo bombom ispred tog diplomatskog predstavništva.

Iz Uprave policije kazali su da je u pitanju ručna bomba – kašikara, prenosi portal CdM.

Oglasila se i američka ambasada koja je u saopštenju medijima navela da se napad dogodio oko ponoći i da službenici ambasade sarađuju sa policijom na identifikovanju napadača. Zgrada ambasade nije oštećena.“Pola sata posle ponoći ispred objekta Ambasade SAD jedno lice je izvršilo samoubistvo eksplozivnom napravom. Neposredno pre samoubistva to lice je sa raskrsnice kod Sportskog centra ubacilo u krug Ambasade SAD jednu eksplozivnu napravu. Najverovatnije je reč o ručnoj bombi, kašikari. U toku su uviđaj i identifikacija. Tužilac je na licu mesta i rukovodi uviđajem“, objavila je Vlada Crne Gore na Tviteru saopštenje Uprave policije.

Policija je blokirala Bulevar revolucije od zgrade Agencije za nacionalnu bezbednost do ambasade SAD. Motiv napada za sada nije poznat.

Američka ambasada je na svom sajtu upozorila državljane SAD da izbegavaju područje zgrade ambasade. Takođe, oglasio se i Stejt department u Vašingtonu, navodeći da američka ambasada „trenutno sprovodi internu proveru da bi potvrdila bezbednost svog osoblja“, prenosi AP.

Podsekretar Stejt Departmenta Stiv Goldstin je, kako prenosi „Njujork tajms“, rekao da su očevici videli čoveka kako nešto baca preko zida ambasade. List piše da niko u ambasadi nije povređen.

CNN prenosi da je Goldstin rekao da je bačena bomba najverovatnije eksplodirala u vaduhu, kao i da je telo napadača nađeno oko 30 metara od zida ambasade.

On je dodao i da su bezbednosni zvaničnici ambasade pretražili teren i da nisu nađene druge eksplozivne naprave, kao i da zgrada nije oštećena u napadu. Goldstin je istakao da motiv napada nije poznat, kao i da li je u pitanju bio mogući samoubilački napad.

KOMENTARI5 komentara

 1. Velika Metla says:

  Dobrodošli "miloNIGERci"u naci-nato! Ako nije oladio nekoliko njih džaba mu posao!

 2. Velika Metla says:

  Sada će,naravno,da optuže "islamsku državu",i objave kako je eto "dobro što je milogora u naci-natou,da bi je upravo taj naci-nato štitio od terorizma"! Šta napisah ja pre nekoliko meseci da će "milogora",kao član ovoga zlikovačkog saveza mirnim putem,naređenjem od strane čemerikanaca,morati dati svoje teritorije (dali su ceo Čakor,izuzetno bogat šumom)šiptarima onoliko koliko traže? Dok milogora nije postala član toga zločinačkog saveza mogla se uvek pozivati na to da joj je deo teritorije silom oduzet,ali kad postaneš član toga zlikovačkoga saveza ima da radiš,i uradiš,ono šta ti narede! Tako će biti i sa Srbijom!

  • Velika Metla says:

   Mada mi sve miriše na pozorišnu predstavu,da bi se pažnja naroda usmerila na drugu stranu,od naprimer predaje planine,ceo planinski venac,Čakor šiptarima,a po naređenju naci-čemerike! Ali opet kad vidim da se čemerika ponaša agresivno i pljačkaški i da joj niko ne staje na put onda sam sklon da pomislim da nije predstava! U tom slučaju može biti predstava da bi se opravdalo članstvo milogore u naci-nato savez! Svašta je tu moguće! Uglavnom znam da šta god bilo nije dobro za onu pravu Crnu Goru!

 3. Velika Metla says:

  Znam samo da će biti optuženi dežurni krivci Srbija,ili Rusija!

 4. goran says:

  Koji amater, nije znao kako da aktivira bombu, a o njemu pisu da je bio veliki vojnik u vreme Slobea.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *