HAOS U FRANCUSKOJ: Teroristi drže taoce, ubijeni na nekoliko strana Pariza

HAOS U FRANCUSKOJ: Teroristi drže taoce, ubijeni na nekoliko strana Pariza

9 januara 2015

Tan2015-1-9_15832172_1_620x0Najmanje dve osobe su poginule danas u novoj talačkoj drami u Parizu, gde napadač drži bar pet taoca u jednom supermarketu, javlja AFP.

Napadač je upao u bakalnicu sa košer proizvodima u Port de Vensen, u 12 arondismanu Pariza, nešto posle 13 sati a policija pretpostavlja da se radi o osumnjičenom za ubistvo policajke u Monružu, čiji identitet su, kako je saopšteno, čuvari reda danas utvrdili.

Prema pisanju „Figaroa“, otmičar je uzeo najmanje pet taoca u bakalnici. Neimenovani izvori u policiji ističu da se najverovatnije radi o ubici policajke u Monružu, koji je, obraćajući se policajcima koji su ga opkolili oko bakalnice, poručio „dobro znate ko sam“.

Policija ističe da se radi o veoma opasnoj osobi, koja je dobro naoružana, sa čak dve automatske puške.

Pozivajući se na neimenovane policijske izvore, Rojters je ranije preneo da je u pucnjavi u bakalnici jedna osoba ranjena.

Funkcioner Stranke levice Rakel Garido naveo je na „Tviteru“, da se u kvartu „Port de Vinsen“ na severoistoku grada puca, i da policija evakuiše građane.

Cclan policijskog sindikata Roko Kontendo kaže da je jedan muškarac, u 12-om arondismanu Pariza, naoružan sa dva oružja, tipa Kalašnjikov, najpre ranio jedno lice, pre nego što se zabarikadirao u bakalnici.

Predsednik Francuske Fransoa Oland nalozio je ministru unutrašnjih Bernaru Kaznevu da ode na mesto otmice u Parizu, a antiteroristričke jedinice su već na licu mesta.

Na lice mesta uputila se i gradonačelnica Pariza An Idalgo.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Paštrović says:

    A jel' ono beše da su nam isti ti Francuzi jebali mamicu što sankcijama i embargom, što pljuvanjem po Srbima, što bombama, a sve radi toga što smo ugrozili naše, lokalne muslimane samim tim što nećemo da živimo pod šerijatskim pravilima i zakonu? Dargi naši Francuzi: eto vam ga, pa "uživajte" u plodonosnoj "berbi".

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *