ХАОС У ХРВАТСКОЈ! Велико откриће у вези Праљка и Месића

HAOS U HRVATSKOJ! Veliko otkriće u vezi Praljka i Mesića

16 decembra 2017

HDZ želi da oduzme odlikovanja nekadašnjem predsedniku Hrvatske Stjepanu Mesiću zato što je učestvovao u dostavljanju Haškom tribunalu pisanih, te audio i video dokumenata koji su poslužili za optužnice i presude hrvatskim oficirima i političarima

Na meti je orden „Velered kralja Tomislava s lentom i Velikom Danicom“, koji je u julu 2005. godine Mesiću uručio tadašnji predsednik Sabora Vladimir Šeks.

Veći broj funkcionera HDZ krivi Mesića i nekadašnjeg hrvatskog premijera Ivu Sanadera da su dozvolili i omogućili da razni transkripti dođu do Haškog tribunala, što je dovelo do podizanja optužnica za funkcionere kako u Hrvatskoj, tako i nekadašnjoj Herceg-Bosni.

Tu ideju obelodanio je jedan od stranačkih veterana Vlado Kripina na tribini HDZ „Franjo Tuđman – Sve za Hrvatsku, Hrvatsku ni za šta“.

On se obratio Šeksu i pozvao ga da, kao što je svojevremeno uručio, sada oduzme odlikovanje Mesiću.

– Mesić je mimo zakona dostavljao dokumente Tribunalu i počinio teško krivično delo – poručio je Krpina.

HDZ nije bio jednoglasan ni kada je svojevremno taj orden uručivan Mesiću – odluka je jedva prošla u Saboru, sa nekim glasom više od potrebnog broja.

Presuda šestorci Herceg-Bosne, uz navode da je hrvatski državni vrh učestvovao u zločinačkom poduhvatu, a Hrvatska izvršila agresiju na BiH, izazvala je bes u velikom delu hrvatske javnosti i vladajućem HDZ.

Zagovornici oduzimanja ordena podsećaju da su Ivo Sanader i Stjepan Mesić bili na vlasti kada je uhapšen Ante Gotovina, te da su pomagali u njegovom hvatanju.

Kao kontrauslugu, navode hrvatski portali naklonjeni desnici, u decembru 2008. godine Mesić je Šeksu dodelio odlikovanje za „doprinos nezavisnosti i celovitosti Hrvatske“.

KOMENTARI8 komentara

 1. FSU says:

  Velered kralja Tomislava??? Ko je Tomislav??? Ko je Zvonimir??? Ko je Višeslav??? Vatikanske bajke iz 19.st. Sramite se svoje nametnute povijesti od strane Vatikana. Bajke za za malu decu.

  • R.Srpska says:

   Glavni hrvacki kralj je hrvacki kralj Cmarislav :-)))

  • Kulak says:

   Nikakvih kraljeva niti kraljevstava hrvati nisu imali, to je sve izmišljeno.Povjesničar Neven Budak iz Zagreba izjavio je da je potrošio 4 godine života, pročitao ogromnu literaturu i obišao brojne lokalitete i da nije pronašao ni jedan jedini dokaz da je stvarno postojao tzv. kralj tomislav.Ni jedan jedini dokaz! Ne postoji nikakva njegova kraljevska palača niti bilo kakvi ostaci slične građevine, nema nikakvog groba u koji bi bio pokopan taj navodni kralj, nema apsolutno ničega. Njegov je zaključak da je to mit.

 2. ilija says:

  neoze se uditi ustasama dok se zagreb i hrvatska ne sravna sa crnom zemljom

 3. Velika Metla says:

  Još jedna potvrda toga da bi se sami međusobno istrebili kad Srba ne bi bilo! Mada ovakvih "mesića"imamo i mi u Srbiji! Takvi "mesići"bi kosti mmrtvih roditelja dali,ili prodavali,samo da je njima dobro! Takva nazovi ljudska fela je odavno poznata!

 4. bane says:

  Evo šta o tome govori Dučić : https://youtu.be/kQo_tRkePSc Najbolje od svega je što oni stvarno veruju da su imali kraljeve. Možda kraljevski pingvin?

  • Portopranco says:

   Lupetaju rvati o nekakvim izmišljenim kraljevima, a dokazano je da ni njih ni države nisu imali. Kod rvata je sve otišlo u nekakvu mitomaniju.

 5. Kulak says:

  Pravomoćno osuđeni ratni zločinac Praljak izvršio je brojne dokazane ratne zločine nad muslimanskim i srpskim civilima, ali ga svejedno hrvatske VLASTI slave kao nekakvu nacionalnu ikonu. Čitava Evropa sada vidi tu zloćudnu narav hrvata koji teško priznaju vlastiti zločin.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *