ХАОС У ХРВАТСКОМ САБОРУ: Пернар брани Србе и очитао лекцију Пуповцу

ХАОС У ХРВАТСКОМ САБОРУ: Пернар брани Србе и очитао лекцију Пуповцу

29 новембра 2017

„Ви сте дeо владе која ће плаћати адвокатске трошкове онима који су чинили ратне злочине над Србима”, рекао је током расправе у Сабору, хрватски посланик Иван Пернар (Живи зид), обраћајући се посланику Милорду Пуповцу (СДСС), који у хрватском парламенту представља Србе и чија странка чини владајућу коалицију, предвођеном ХДЗ-ом, у Хрватској.

Повод за обраћање Пернара Пуповцу је расправа у хрватском Сабору поводом предложеног Закона о бранитељима, којим треба додатно дати повластицама свима онима који су активно 90-их година прошлог века учествовали у рушењу, тада међународно признате државе СФР Југославије, подржавајући насилну сецесију Хрватске од заједничке државе свих јужнословенских народа.

Прво је Милорад Пуповац, испред СДСС, као српски представник у Сабору, изјашњавајући се о споменутом закону рекао да је један од разлога што сарађује с владом Андреја Пленковића и с људима који чине данашњи ХДЗ то што  сматра да само заједнички с хррватском владом Срби у Хрватској могу ослободити „хрватско друштво наслеђа које је остало од рата, укључујући и људе који борећи се за право бранитељских група нису одољели да шире мржњу према људима другачијег политичког уверења.”

На такве констатације Пуповца, посланик „Живог зида” Пернар,  се упитао свог саборског колегу шта ће рећи у вези овог закона као посланик својим гласачима и њиховим породицама и додао:

„Уважени колега Пуповац рекли сте цитирам “ Онај тко почини ратни злочин је нечастан“. Што ћете онда рећи Србину који се ни након 25 година не може вратити у свој стан у Книну? Што ћете рећи о томе да сте у коалицији с човеком, односно део сте владајуће већине, који је нашем колеги заступнику Жељку Јовановићу рекао да ће бити још једна цртица на његовом колту, само зато што је Србин?

Колега Пуповац што ћете рећи Србима када сте у коалицији са странком која на жалост не ради само против Срба, него и против својег властитог народа!”

KOMENTARI15 коментара

 1. Svetislav Surina says:

  Što će reći Srbi za srbe iz Hrvatske?

 2. Svetislav Surina says:

  Što će reći Srbi za srbe iz Hrvatske?

  • Velika Metla says:

   Пуповац је све само не Србин! Кажу,да су у рватској остали они храбри Срби! У оваквој рватској може остати Србин САМО под једним условом,а то је да је слуга усташама! Лично знам пример где Србин не сме да каже своје право име,него користи име које може припадати многим народима,и народним групацијама каква је и рватска народна групација,да не би одао своју националну припадност због могућих последица!

   • Miroslav says:

    Моји су из села Трпиња поред Вуковара и то што пишеш нема везе са везом. Срби у Хрватској су у резерватима. Нико не мења име али су Срби као Јевреји криви за све што не ваља у држави. Има Срба у Хрватској, без бриге. Надамо се доласку Руса да сруши усташку власт и са тенковима да ушетамо у Загреб. Ако су Срби из Србије заборавили Јасеновац и Олују, ми Срби у Хратској нисмо и никад нећемо.

    • Velika Metla says:

     Мирослав,прочитај свој коментар,али пооооолааааако! О чему сам ја друго писао него о зоме шта ти пишеш? Можда не мењају имена и службено,али сам лично сведок да у говору,на улици,јавно,и те како користе друга имена,надимке,да им се не би одмах видело да су Срби! Има Срба у Вуковару и још по неким местима,али су например у Крајини скоро непостојећи!У Истри има Срба 4% ! И на крају,кажеш "усташка власт"! Која је разлика између "усташке и хрватске власти"? За мене лично никаква!

    • Svetislav Surina says:

     Šta da Rusi ruše ustašku vlast, da ginu za srbe koji podržavaju HDZ, to treba da urade sami srbi.Normalno, ako imaju snage da to urade bez pomoći rusa.

    • R.Srpska says:

     To je istina, i ja samo baš donedavno živeo tamo; ima nas još oko 250.000 koji se izjašnjavamo kao Srbi na popisu (hrvati kod bar 50.000-70.000 Srba namerno nisu došli 2011. našim kućama da ih popišu da administrativnim lažiranjem "smanje" broj Srba) ali to znači da ne radimo za države ili javne institucije (kao recimo Pupovac koji predaje na fakultetu, pored što je i zastupnik) nego da se patimo radeći na crno, u svojim firmama ili kao zaposelni kod privatnika. Oni Srbi koji rade u državnim ili javnim preduzećima u Rvackoj, oni se izjašnjavaju hrvatima i deo njih se i pokatoličio.

   • zig says:

    vidi, uopste se ne slazem sa tim sto pricas,nije istina da ljudi ne smeju da kazu kako se zovu i nije istina da se ne smeju izjasnjavati kao srbi. medjutim, tacno je da ima onih koji se boje i koji se zato vec sada izjasnjavaju kao hrvati pravoslavne veroispovesti sto rezultira da ce ih u buducnosti biti jos. tacno je i to da hrvati diskriminisu srbe prilikom posla gde su srbi tek na osmoj pzicij da dobiju posao kada se svi sa vecim pravom izredaju. licno znam srpska sela i ljude u hrvatskoj koje slave sve praznike, svece i ostalo igde u crkvenim dvoristima vise zastave sa 4S

    • Velika Metla says:

     зиг,па о чему друго ја пискарах овде него о дискриминацији у било ком,и свакаквом,па и у именима, облику?

    • R.Srpska says:

     Pa mogu da kažu ali onda ne mogu da rade. Oni koji se imali radna mesta morali su da se izjasne hrvatima ili dobiju otkaz kao Srbi. Onim Srbima po selima koji imaju svoju zemlju nije problem izjasniti se, oni ne zavise od posla.

    • Velika Metla says:

     Баја,као прво ја и ти нисмо браћа НИ ПО ЧЕМУ! Брат ми је САМО онај којег ми је мајка родила од истог оца! Као друго,ни под тачком разно ме нећеш убедити да ово шта сам написао није истина! Као треће,читајући твоје коментарлуке видим да не можеш прежалити "тииитославију"! Нашао си у мојем случају погрешно "раме за плакање"по питању братства и јединства и "тииитосмрдославије"!

    • R.Srpska says:

     ti si hrvat, niko tebi ovde nije brat, traži braću sebi među romima.

 3. ilija says:

  popovac je desna ruka HDZ- pupovac zastupa srbe u hravatskoj a srbina nijednog nema u hrvatskoj u saboru se ne razgovara niti sme ko reci od genocidu sto su ustase ucinile srbima uz vladu HDZ hrvatskog sabora

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u