ХАОС У ХРВАТСКОМ САБОРУ: Пернар брани Србе и очитао лекцију Пуповцу

HAOS U HRVATSKOM SABORU: Pernar brani Srbe i očitao lekciju Pupovcu

29 novembra 2017

„Vi ste deo vlade koja će plaćati advokatske troškove onima koji su činili ratne zločine nad Srbima”, rekao je tokom rasprave u Saboru, hrvatski poslanik Ivan Pernar (Živi zid), obraćajući se poslaniku Milordu Pupovcu (SDSS), koji u hrvatskom parlamentu predstavlja Srbe i čija stranka čini vladajuću koaliciju, predvođenom HDZ-om, u Hrvatskoj.

Povod za obraćanje Pernara Pupovcu je rasprava u hrvatskom Saboru povodom predloženog Zakona o braniteljima, kojim treba dodatno dati povlasticama svima onima koji su aktivno 90-ih godina prošlog veka učestvovali u rušenju, tada međunarodno priznate države SFR Jugoslavije, podržavajući nasilnu secesiju Hrvatske od zajedničke države svih južnoslovenskih naroda.

Prvo je Milorad Pupovac, ispred SDSS, kao srpski predstavnik u Saboru, izjašnjavajući se o spomenutom zakonu rekao da je jedan od razloga što sarađuje s vladom Andreja Plenkovića i s ljudima koji čine današnji HDZ to što  smatra da samo zajednički s hrrvatskom vladom Srbi u Hrvatskoj mogu osloboditi „hrvatsko društvo nasleđa koje je ostalo od rata, uključujući i ljude koji boreći se za pravo braniteljskih grupa nisu odoljeli da šire mržnju prema ljudima drugačijeg političkog uverenja.”

Na takve konstatacije Pupovca, poslanik „Živog zida” Pernar,  se upitao svog saborskog kolegu šta će reći u vezi ovog zakona kao poslanik svojim glasačima i njihovim porodicama i dodao:

„Uvaženi kolega Pupovac rekli ste citiram “ Onaj tko počini ratni zločin je nečastan“. Što ćete onda reći Srbinu koji se ni nakon 25 godina ne može vratiti u svoj stan u Kninu? Što ćete reći o tome da ste u koaliciji s čovekom, odnosno deo ste vladajuće većine, koji je našem kolegi zastupniku Željku Jovanoviću rekao da će biti još jedna crtica na njegovom koltu, samo zato što je Srbin?

Kolega Pupovac što ćete reći Srbima kada ste u koaliciji sa strankom koja na žalost ne radi samo protiv Srba, nego i protiv svojeg vlastitog naroda!”

KOMENTARI15 komentara

 1. Svetislav Surina says:

  Što će reći Srbi za srbe iz Hrvatske?

  • Alex says:

   Covekima stvarno muda.Rodjeni govirnik!

 2. Svetislav Surina says:

  Što će reći Srbi za srbe iz Hrvatske?

  • Velika Metla says:

   Pupovac je sve samo ne Srbin! Kažu,da su u rvatskoj ostali oni hrabri Srbi! U ovakvoj rvatskoj može ostati Srbin SAMO pod jednim uslovom,a to je da je sluga ustašama! Lično znam primer gde Srbin ne sme da kaže svoje pravo ime,nego koristi ime koje može pripadati mnogim narodima,i narodnim grupacijama kakva je i rvatska narodna grupacija,da ne bi odao svoju nacionalnu pripadnost zbog mogućih posledica!

   • Miroslav says:

    Moji su iz sela Trpinja pored Vukovara i to što pišeš nema veze sa vezom. Srbi u Hrvatskoj su u rezervatima. Niko ne menja ime ali su Srbi kao Jevreji krivi za sve što ne valja u državi. Ima Srba u Hrvatskoj, bez brige. Nadamo se dolasku Rusa da sruši ustašku vlast i sa tenkovima da ušetamo u Zagreb. Ako su Srbi iz Srbije zaboravili Jasenovac i Oluju, mi Srbi u Hratskoj nismo i nikad nećemo.

    • Velika Metla says:

     Miroslav,pročitaj svoj komentar,ali pooooolaaaaako! O čemu sam ja drugo pisao nego o zome šta ti pišeš? Možda ne menjaju imena i službeno,ali sam lično svedok da u govoru,na ulici,javno,i te kako koriste druga imena,nadimke,da im se ne bi odmah videlo da su Srbi! Ima Srba u Vukovaru i još po nekim mestima,ali su naprimer u Krajini skoro nepostojeći!U Istri ima Srba 4% ! I na kraju,kažeš "ustaška vlast"! Koja je razlika između "ustaške i hrvatske vlasti"? Za mene lično nikakva!

    • Svetislav Surina says:

     Šta da Rusi ruše ustašku vlast, da ginu za srbe koji podržavaju HDZ, to treba da urade sami srbi.Normalno, ako imaju snage da to urade bez pomoći rusa.

    • R.Srpska says:

     To je istina, i ja samo baš donedavno živeo tamo; ima nas još oko 250.000 koji se izjašnjavamo kao Srbi na popisu (hrvati kod bar 50.000-70.000 Srba namerno nisu došli 2011. našim kućama da ih popišu da administrativnim lažiranjem "smanje" broj Srba) ali to znači da ne radimo za države ili javne institucije (kao recimo Pupovac koji predaje na fakultetu, pored što je i zastupnik) nego da se patimo radeći na crno, u svojim firmama ili kao zaposelni kod privatnika. Oni Srbi koji rade u državnim ili javnim preduzećima u Rvackoj, oni se izjašnjavaju hrvatima i deo njih se i pokatoličio.

   • zig says:

    vidi, uopste se ne slazem sa tim sto pricas,nije istina da ljudi ne smeju da kazu kako se zovu i nije istina da se ne smeju izjasnjavati kao srbi. medjutim, tacno je da ima onih koji se boje i koji se zato vec sada izjasnjavaju kao hrvati pravoslavne veroispovesti sto rezultira da ce ih u buducnosti biti jos. tacno je i to da hrvati diskriminisu srbe prilikom posla gde su srbi tek na osmoj pzicij da dobiju posao kada se svi sa vecim pravom izredaju. licno znam srpska sela i ljude u hrvatskoj koje slave sve praznike, svece i ostalo igde u crkvenim dvoristima vise zastave sa 4S

    • Velika Metla says:

     zig,pa o čemu drugo ja piskarah ovde nego o diskriminaciji u bilo kom,i svakakvom,pa i u imenima, obliku?

    • R.Srpska says:

     Pa mogu da kažu ali onda ne mogu da rade. Oni koji se imali radna mesta morali su da se izjasne hrvatima ili dobiju otkaz kao Srbi. Onim Srbima po selima koji imaju svoju zemlju nije problem izjasniti se, oni ne zavise od posla.

   • Baja says:

    Lazes brate!

    • Velika Metla says:

     Baja,kao prvo ja i ti nismo braća NI PO ČEMU! Brat mi je SAMO onaj kojeg mi je majka rodila od istog oca! Kao drugo,ni pod tačkom razno me nećeš ubediti da ovo šta sam napisao nije istina! Kao treće,čitajući tvoje komentarluke vidim da ne možeš prežaliti "tiiitoslaviju"! Našao si u mojem slučaju pogrešno "rame za plakanje"po pitanju bratstva i jedinstva i "tiiitosmrdoslavije"!

    • R.Srpska says:

     ti si hrvat, niko tebi ovde nije brat, traži braću sebi među romima.

 3. ilija says:

  popovac je desna ruka HDZ- pupovac zastupa srbe u hravatskoj a srbina nijednog nema u hrvatskoj u saboru se ne razgovara niti sme ko reci od genocidu sto su ustase ucinile srbima uz vladu HDZ hrvatskog sabora

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *