ХАОС У ИРАКУ! МАРИНЦИ НАПАЛИ ГОЛОРУКЕ ИРАЧАНЕ: Трају жестоке борбе испред амбасаде САД!

HAOS U IRAKU! MARINCI NAPALI GOLORUKE IRAČANE: Traju žestoke borbe ispred ambasade SAD!

1 januara 2020

Američke trupe drugi dan ispaljuju suzavac kako bi rasterale demonstrante okupljene ispred ambasade SAD u iračkoj prestonici Bagdadu.

Desetine militanata i njihovih pristalica kampovali su tokom noći pred vratima ambasade, dan pošto su provalili u taj objekat, uništili zonu prijema i razbili prozore.Američki marinci koji čuvaju ambasadu ispalili su suzavac nakon što su demonstranti zapalili vatru na krovu recepcije, prenosi AP i dodaje da se iz zgrade dizao dim.

Američki predsednik Donald Tramp je okrivio Iran za napad na američku ambasadu u Bagdadu dok je ministar odbrane SAD Mark Esper saopštio da su SAD rasporedile oko dodatnih 750 vojnika na Bliski istok kao odgovor na nasilne proteste i napad na američku ambasadu u Bagdadu.

Iran je odbacio optužbe.

Napad na ambasadu usledio je nakon što je američka vojska u nedelju u Iraku i Siriji izvela vazdušne napade na radikalnu grupu Kataib Hezbolah, paravojnu jedinicu podržanu od strane Irana, koju SAD krive za napad na iračku vojnu bazu u petak, kada je ubijen i američki vojni snadbevač.

Pentagon je saopštio da je ciljao tri lokacije šiitske muslimanske milicije u Iraku i dve u Siriji, uključujući skladišta oružja koje je grupa koristila za planiranje i izvršenje napada na snage koalicije koje predvode SAD.

Tada je poginulo 25 boraca te jedinice.

(Tanjug)

KOMENTARI5 komentara

 1. petrovgrad says:

  Šteta, za prozorska stakla i nameštaj. Sve će se to napuniti dima.

  • Velika Metla says:

   Ja bih poslao naci-amerikancima cisterne benzina,da ugase požar u ambasadi!

 2. Cp6a says:

  Militanti koji kampuju ispred američke ambasade - eee Tanjuže, Tanjuže, al' si nisko pao.

  • Velika Metla says:

   Taj TaNjug je smeće svoje vrste! Za njih su okupatori i pljačkaši američka vojska,a ovi okupirani koji brane svoje prirodne resurse su militanti! Fukara tanJUGovska prodana! Fuuuuuuuuuuujjjj........,gade mi se!

 3. Zoran says:

  Zestoke borbe izmedju Marinaca i golorukih? Kakve bi borbe bile da ovi nisu goloruki.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *