ХАОС У НАЈАВИ: Немачка спрема војску за могућ сукоб са мигрантима!?

HAOS U NAJAVI: Nemačka sprema vojsku za moguć sukob sa migrantima!?

16 januara 2016

tumblr_njbbivGy021skaxu8o1_1280„Svaka druga zemlja bi upotrebila vojsku u slučaju nužde“: Posle događaja u Kelnu ministar finansija zehteva uspostavljanje pravnog osnova za upotrebu vojske unutar zemlje.

Savezni ministar finansija Vplfgang Šojble(HDU-hrišćanska demokratska unija) je kao posledicu događaja za vreme novogodišnje noći u Kelnu zatražio uspostavljanje zakonske mogućnosti za korišćenje vojske unutar zemlje. „Moramo se pozabaviti pitanjem zašto praktično sve druge zemlje u Evropi u skladu sa jasnim zakonskim propisima mogu da računaju na pomoć policiji od strane oružanih snaga, a mi ne“, rekao je Šojble južno nemačkim novinama „Süddeutsche Zeitung “

„To neće biti trajno održivo. Moramo stvoriti pravni osnov“, kaže Šojble, koji je takođe i član predsedništva HDU-a. Sa osvrtom na nesigurnost posle napada na žene u kelnu Šojble je rekao: „Ljudi očekuju da država koja ima monopol sile obezbedi sigurnost.“ Za to je potrebno više policije kao i popravljeni pravni osnov za policiju i službe izveštavanja(bezbedonosne službe).

„Ali može nastati situacija kada bi snage savezne i lokalne policije bile iscrpljene. Svaka druga zemlja bi tada u nužnom slučaju upotrebila vojnike, rekao je Šojble.

(Süddeutsche Zeitung / Prevod: Milan Zdravković)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Vujadin says:

    Pokušajte to riješiti na demokratski način, bez primjene sile. Pa šta, ako Vas siluju i ubijaju, objasnite im da to svedu na minimalnu mjeru dok ne ojačaju, kad budu većina ionako Švaba biti neće.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *