HAOS U NIKŠIĆU! Milogorska policija hapsi Amfilohija i vladiku Joanikija i sveštenike, VERNICI NE DAJU! Uzvikuju: Ustaše, ustaše!

HAOS U NIKŠIĆU! Milogorska policija hapsi Amfilohija i vladiku Joanikija i sveštenike, VERNICI NE DAJU! Uzvikuju: Ustaše, ustaše!

13 maja 2020

U toku je drama ispred parohijskog doma u Nikšiću gde su službenici policije došli da uhapse mitropolita Amfilohija i vladiku Joanikija i sveštenike Srpske pravoslavne crkve.

Crnogorska policija je u Parohijskom domu ispred kojeg je okupljen veliki broj vernika.

– Žele policijskim maricama da odvedu Amfilohija i Joanikija, vernici im to neće dozvoliti. Situacija je napeta, videćemo šta će se dogoditi. Policajci su došli sa nekim papirima, rekli su nam da su to nalozi za saslušanje – rekao je nešto ranije za Informer jedan od vernika koji se nalazi ispred Parohijskog doma u Nikšiću.

Vernici uzvikuju: „Ustaše, ustaše“ i „Uniforme bacite“!

– Gde ćeš vladiku da voziš policijskom maricom? Ne može to tako – rekao je inspektoru jedan od okupljenih vernika.

Vladika je potom ušao u policijsko civilno vozilo, vernici idu ispred i iza automobila.

Podsećamo, direktor policije ranije je najavio hapšenja.

– Povodom okupljanja građana u organizaciji SPC u Nikšiću, prekršena je naredba o zabrani okupljanja, a organizatori će biti procesuirani – kazao je ranije direktor Uprave policije Veselin Veljović.

KOMENTARI9 komentara

 1. garo says:

  Bas ga ustase usrase.

 2. Ivke says:

  Budale

 3. Djoka Brica says:

  Tako ce doci vreme da ce i AV davati naloge za hapsenje sviju vladike u Srbiji i to ukljucujuci sa patrijarhom. Nedaj Boze ali picousni i zhvalavi AV borice se zbog fotelje do kraja.

 4. Slobodanka says:

  Episkopu budimljansko-nišićkom Joanikiju i nikšićkim sveštenicima, nakon saslušanje u Centru bezbednosti Nikšić, pa potom kod tužioca određeno je zadržavanje do 72 sata. Oko 2 sata iza ponoći, Vladika je doveden u Osnovno državno tužilaštvo, gdje je njemu i sveštenicima nakon više od 2 sata saslušanja određen pritvor. Pritvor do 72 sata određen je sveštenicima nikšićkog sabronog hrama Danilu Zirojeviću, Željku Rojeviću, Ostoji Kneževiću, Mirku Vukotiću, Vasiliju Brboriću, Draganu Krušiću i Nikoli Marojeviću. Nikšićka policija im je prethodno uručila naloge za saslušanja u Parohijskom domu, kako bi prikupili informacije o litiji koja je održana povodom slave Sveti Vasilije Ostroški.

 5. Crni George says:

  Oj svijetla majska goro! Litije se polako zahuktavaju, Milo je imao malo vrijemena da razradi bolju taktiku, a to nije napravio, čudo kako taj ne zna za diplomatiju, navikao da istjeruje svoje na kvarno. Kažu do sada je imao sreće u tome: Najpre je uzurpirao ljude za stranku da se ustoliči za prijedsednika i da otcijepi Crnu Goru od Srbije, zatim je i pored 80% volje građana da se ne prizna kosova republjik izdejstvovao priznanje, e a sad je nagazio na nagaznu minu, nije znao da su crnogorci u stvari Srbi, i da ne daju svijetinje u sopstvenoj zemlji nevjerniku Milu. Ako mu sada ne pomogne NATO i ne naprave kasarnu i bazu u crnoj gori i uvedu policijski čas protiv litija ode Milo nizvodno u duboko more. Satana se naravno neda oće da ima sve svoje na svojoj zemlji da ga pamte kao oca nacije. Pa i on je stataso u vreme Tuđmana, Alije Izetbegovića, Ibrahima Rugove, Milana Kučana, Kire Gligorova i sličnih demokrata koji ne mogu bez demokratije i rata. Zato nema taj diplomatije već samo silu vojnom upravom, valjda sad gleda na to što je u NATO-u, ali mislim da će ga nadživeti časni mitropolit Amfilohije.

 6. Slobodanka says:

  Preterano je da hapse sveštenike i vladiku zbog održane litije i to na dan Svetog Vasilija Ostroškog. Ko će do kraja biti na gubitku zbog ovoga? Na ovogodišnjim parlamentarnim izborima u Crnoj Gori ko bude glasao za stranke koje sada čine vladajuću koaliciju, to je isto kao da glasa za hapšenje vladike. Posle ovoga mislim da će se povući deo dosadašnjih glasača.

  • persida says:

   Ameri ce poslati Milu softver kojim se pobedjuje cak i ako imas pet glasaca. Ko jos danas veruje u fer izbore. Vlada onaj ko ima najduzu batinu.

   • Slobodanka says:

    Amerikanci najbolje da pošalju Nemilu eliksire za život posle smrti. Da li će Nemilo dočekati živ izbore.

 7. Baki says:

  Mora radikalnije mere da se uvedu prema njima, inače će se iživljavati sve više i više dok zadnju iskru Božije svetlosti ne ugase !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *